Reëlle 12e Prikkel

Rapportcijfers voor zorgverlenend Nederland

Patiëntenbeoordelingen van zorgverleners in Nederland online toegankelijk

Wie heeft de X-factor in de zorg?

Wie heeft de X-factor in de zorg?

Kieskeurig.nl, besteproduct.nl, consumentenbeoordelingen.nl, en ga zo maar door. Tegenwoordig kunnen mensen van alles en nog wat online beoordelen en dit delen met anderen. Ook de medische wereld kun je nu beoordelen op de waarderingssite Zorgkaart Nederland.

Patiënten delen ervaringen met elkaar
De website Zorgkaart Nederland is al een tijdje in de lucht, maar Reëlle wil er nog eens de aandacht op vestigen omdat zij dit een goed initiatief vindt. Patiënten kunnen op deze website hun mening geven over hun huisarts, tandarts, ziekenhuis, fysiotherapeut, over elke zorgverlener. Deze mening kunnen zij delen met andere (toekomstige) patiënten.

De zorg dichtbij de mensen
De website is een initiatief van de Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie en uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum en wordt ondersteund door zorgverzekeraar Zilveren Kruis Achmea. Het doel is de openheid in de medische sector en de keuzevrijheid en -mogelijkheid van patiënten vergroten. Op de website staan nu al meer dan 85.000 zorgverleners en -instellingen vermeld met hun gegevens. Patiënten kunnen hun waardering kenbaar maken aan de hand van verschillende categorieën, zoals medewerkers, behandeling en informatie. Een redactie beoordeelt de waarderingen voor ze te plaatsen zodat de site geen plek voor klagen en modder smijten wordt. 

 

Deel jouw mening met anderen en ga naar Zorgkaart Nederland!


REËLLE TWITTERT
VOLG REËLLE