Hoe?Zo! wéér nieuws? mei 2011

Ervaar het zelf

Doe de Hoorscan!

Muziek luisteren is zo gek nog niet!

Muziek luisteren is zo gek nog niet!

Maar liefst 63 procent van de Nederlanders hoort onvoldoende. Jongeren hebben een beter gehoor dan ouderen, maar toch heeft 40 procent van de jonge Nederlanders geen optimaal gehoor. Dit blijkt uit het Nationaal Hooronderzoek van Beter Horen. Bijna de helft van de Nederlanders denkt dat het gehoor prima is terwijl dat niet zo blijkt te zijn.

Levensvreugde door muziek
Opvallend is dat de goedhorende Nederlander meer met muziek doet dan de slechthorende. Mensen met een goed gehoor hebben muziek luisteren of muziek maken vaker als hobby. De goedhorenden maken ook vaker gebruik van een MP3-speler dan Nederlanders met een onvoldoende gehoor. Poppodia, festivals en cafés worden vooral bezocht door mensen met een goed gehoor. Dit soort bezoeken vergroot over het algemeen de levensvreugde. Dat neemt niet weg dat je gehoorbeschadiging kunt oplopen bij (veelvuldige) blootstelling aan te hard geluid.

Hoe gehoorbewust ben jij?
Gemiddeld doen mensen acht jaar te laat iets aan het verbeteren van hun gehoor. Het gehoorbewustzijn moet omhoog vindt Beter Horen. Want een beter gehoor draagt bij aan een hogere levenskwaliteit. Beter Horen komt daarom met de Hoorscan. Deze online scan is samen met de winkelhoorscan een betrouwbare testmethode. Binnen drie minuten weet je al wat je hoorleeftijd is!

 

Test je oren


REËLLE TWITTERT
VOLG REËLLE