Reëlle test Jij wordt 
Lezenderwijzer! 
23 februari 2017
 
  REËLLE'S 108E LEZENDERWIJZER  
 
    Ga naar aanmelden nieuwsbrief

 
   
REËLLETIE twitter linkedin facebook
 
   
Bekijk Marieke in Reëlle's vlog!
Bekijk Marieke in Reëlle's vlog!
Zorg jij of zorg ik? Net als honderdduizenden andere Nederlanders is ook Reëlle deze dagen in de ban van de Kamergotchi. Marieke is blij dat zij eens voor iemand anders kan zorgen. Maar daar heeft ze wel graag iets voor terug. Ook gaat ze in op hoe zij de verkiezingen beleeft. Want hoe gaat dat, stemmen met een beperking?

Nieuwsgierig? Kijk snel verder!

 
   
KRACHTENBUNDEL twitter linkedin facebook
 
   
Melissa's werk is erg belangrijk voor haar
Melissa's werk is erg belangrijk voor haar
''Ik heb van mijn werk mijn hobby gemaakt" Marieke ging voor de speciale Krachtenbundel editie 'Netstitch' in gesprek met Melissa (22). Melissa voelt zich als een vis in het water bij Netstitch. Bij haar geboorte had ze zuurstoftekort en op zesjarige leeftijd werd ze gediagnosticeerd met PDD-NOS. Ze is ontzettend blij met haar baan bij Netstitch, en ze wil bewijzen dat ook mensen met een beperking kunnen werken!

Lees hoe Melissa steeds beter omgaat met haar beperkingen en daar trots op is!

 
   
VERBEELDINGSKRACHT twitter facebook
 
   
Wat doet die man?!
Wat doet die man?!
Hoe reageer jij op dementie? Hoe zou jij reageren als je op straat wordt aangesproken door iemand met dementie? Zou je het herkennen? Hoe ga je ermee om? Samen Dementievriendelijk testte wat mensen doen als iemand met dementie hen benadert. Met verborgen camera's maken ze pijnlijk duidelijk hoe onwetend we zijn...

Bekijk snel de reacties!

 
   
VRAAGWIJZER twitter linkedin facebook
 
   
Gebruik Reëlle's stappenplan!
Gebruik Reëlle's stappenplan!
Hoe interview je iemand met een beperking? Denk jij dat je mensen met een beperking gewoon even interviewt? Of besef je dat er meer bij komt kijken? Je wilt je gesprekspartner gelijkwaardig benaderen maar ook rekening houden met zijn beperking. Hoe benader je iemand met dementie, autisme, een visuele, auditieve of fysieke beperking op een respectvolle manier?

Ontdek hoe je iemand met een beperking op een goede manier interviewt

 
   
EIGEN-AARDIGHEDEN twitter linkedin facebook
 
   
Blader door het magazine!
Blader door het magazine!
Ontmoet Fleur van Someren! Beleidsmedewerkers zorg, welzijn en participatie hebben een vraag: “Communicatie over participeren zou van iedereen moeten zijn. Hoe krijgen we dat voor elkaar?” Reëlle gaf antwoord: “Zorg dat het dichtbij komt en mensen voelen: ’Het is van mij.’ Communicatie die aanspreekt, zet aan tot actie.”

Meer weten? Blader door dit magazine!

   
INLEZINGSVERMOGEN twitter facebook
 
   
Achter de geraniums?! “De invallende herfst heeft een desastreus effect op mijn gewrichten. Vanochtend kon ik de waterkoker niet eens optillen. En dat ding was nog wel leeg. (…) Ik krijg een pak melk niet open en aankleden duurt een eeuwigheid omdat ik de knoopjes niet dicht krijg.”

Ga mee met Fay op haar zoektocht hoe met haar reuma om te gaan!

 
  Naar homepageNaar ContactformulierNaar nieuwsbrievenNieuwsbrief DoorsturenLinkedInTwitterFacebook  
 
 
eet beschuit met blauwe muisjes ter ere van pasgeboren breintje Guus   KB ZOB  
Gemeente Leudal Centrum Jeugd en Gezin De Riethorst Stromenland
Univé Verzekeringen Atea APS Pensioenteam
Vivre de Versnelling NLW groep
  Blader oneindig door het rouwboek
Reëlle Blokje geniet van heerlijke taart gemaakt door Taartpunt Roze blokje maakt kennis met Daniëlle’s bijzondere kijk op een sociale stageplek #wekunnennietwachten oranje blokje zet haar creatieve krachten in om een training voor helden op poten te zetten Blauw blokje blaast leven in Harrie en brengt hem tot leven voor CNV Jongeren ikbenharrie.nl Blokje krijgt energie en goede zin van de reactie van Combinatie Jeugdzorg "Bedankt voor het aangename bezoek @Reelle. De breinpikkerij is ons heel goed bevallen (en deed zeker geen pijn :-)"  neemt met pijn in haar hart afscheid van Inge

Alleen de oplage van deze nieuwsbrief is beperkt.
Aan deze nieuwsbrief werkten mee: 
Durf kennis te maken met Lonneke's wijsheid!   Zie waar een wil is bij gedreven brein Marieke!   Volg het hart van Saskia, want dat klopt!   Laat je inspireren door meesterbrein Marjolijn!  
Wacht niet langer, maak kennis met PR brein Tom!   Maak kennis met schrijvend brein Margo   Maak kennis met helpend brein Inge!   Durf jij het aan om in de puppy oogjes van Flink te kijken?

Reageren? Mail redactie@reelle.nl