Reëlle test Jij wordt 
Lezenderwijzer! 
26 januari 2017
 
  REËLLE'S 106E LEZENDERWIJZER  
 
    Ga naar aanmelden nieuwsbrief

 
   
NIEUWS twitter linkedin facebook
 
   
Hoe toegankelijk is jouw omgeving?
Hoe toegankelijk is jouw omgeving?
Verplaats je eens in iemand met een handicap Mensen met een beperking willen vooral meedoen aan de samenleving en behandeld worden zoals iedereen. Ze zijn meer dan alleen maar hun beperking en hebben heel wat meer te vertellen. Daar weet Reëlle alles van! Daarom moedigt ze zeker aan om de wereld eens vanuit hun perspectief te bekijken. De Rijksoverheid stimuleert dit met de campagne ''Meedoen met een handicap''. Je kent de reclame van de campagne vast wel van televisie.

Lees het artikel en bekijk de bijbehorende filmpjes!

 
   
KRACHTENBUNDEL twitter linkedin facebook
 
   
Nico voelt zich niet beperkt!
Nico voelt zich niet beperkt!
''Ik ben nog steeds actief'' Op de Bazelhof in Amsterdam wonen volwassenen met een licht verstandelijke beperking. Cordaan liet buurtgenoten in gesprek gaan met cliënten. Dit resulteerde in een speciale Krachtenbundel editie Cordaan. Nico Verkuil (68) woont al heel wat jaren begeleid via de Bazelhof. Hij werkte jarenlang bij een groenbedrijf, waar hij met veel enthousiasme over weet te vertellen. Ook nu is hij nog erg actief in de buurt, die hij op zijn duimpje kent.

Lees het verhaal van Nico en de andere bewoners van de Bazelhof in deze speciale Krachtenbundel!

 
   
VERBEELDINGSKRACHT twitter facebook
 
   
Zo ziet het leven met dementie er uit...
Zo ziet het leven met dementie er uit...
Beloofd “Ik ben wat ik me herinner.” Dit betekent voor mensen met dementie dat stukje bij beetje hun leven wordt afgenomen. Wie ben je nog als je je steeds minder kunt herinneren? In dit korte filmpje van Alzheimer Nederland wordt indrukwekkend duidelijk gemaakt hoe onzeker een leven met dementie kan aanvoelen.

Kijk snel verder!

 
   
COMMUNICATIEWIJZER twitter facebook
 
   
Lees Reëlle's tips
Lees Reëlle's tips
Communiceer jij toegankelijk? Communiceren is belangrijk, hoe bereik je iedereen? Dus ook mensen met een beperking zoals slechtziendheid, blindheid, slechthorendheid, doofheid, dyslexie en laaggeletterdheid. Je kunt hieraan werken. Niets is moeilijker dan gemakkelijk communiceren!

Weten hoe? Reëlle heeft goede tips in een mooi stappenplan

 
   
EIGEN-AARDIGHEDEN twitter linkedin facebook
 
   
Blader door het magazine!
Blader door het magazine!
Abrona, dat ben jij! De directeur van zorgorganisatie Abrona wil een nieuwjaarsboodschap nieuwe stijl. Hiervoor wordt de hulp van Reëlle ingeroepen. Zij bedenkt de synopsis en het scenario en bezoekt op de draaidag verschillende locaties van Abrona. Wil je een kijkje nemen achter de schermen?

Bekijk snel het verhaal achter de film!

   
INLEZINGSVERMOGEN twitter facebook
 
   
De vergeetclub “‘Dag, mam!’ zeg ik dapper als ik bij haar tafeltje kom. ‘Wat doe jij hier? Hoe heb je me weten te vinden?’ ‘Ik was hier toevallig.’ ‘Woon jij hier ook?’ ‘Nee, mam.’ ‘Waarom niet?’ ‘Ik woon in Amsterdam.’ ‘O ja, misschien is het beter als je bij mij intrekt.’ ‘Zou je dat leuk vinden?’ ‘Nou ja, als het niet anders kan.’”

Vind samen met de auteur een weg in het woonproject voor dementerenden waar haar moeder verblijft!

 
  Naar homepageNaar ContactformulierNaar nieuwsbrievenNieuwsbrief DoorsturenLinkedInTwitterFacebook  
 
 
Netstitch   Breinpikkerij  
Logo Savant zorg Logo Gemeente Tilburg Gemeente Gennep
Logo SDW Logo DELA Fonds
Logo Ergon Gemeente Valkenswaard
  Artikel ED
Reëlle Blokje heeft in Venlo een Limburgs onderonsje met een zachte g Roze blokje strikt maar liefst 5 wethouders voor Krachtenbundel Haaglanden! oranje blokje richt een nieuwe werkplek in en verwelkomt webbrein Mathijs in haar team Blauw blokje gaat de polder in voor het maken van een communicatiestrategie! Blokje nodigt ook jou uit voor een Breinpikkerij

Alleen de oplage van deze nieuwsbrief is beperkt.
Aan deze nieuwsbrief werkten mee: 
Durf kennis te maken met Lonneke's wijsheid!   Zie waar een wil is bij gedreven brein Marieke!   Volg het hart van Saskia, want dat klopt!   Laat je inspireren door meesterbrein Marjolijn!  
Wacht niet langer, maak kennis met PR brein Tom!   Maak kennis met schrijvend brein Margo   Maak kennis met helpend brein Inge!   Durf jij het aan om in de puppy oogjes van Flink te kijken?

Reageren? Mail redactie@reelle.nl