Reëlle test Jij wordt 
Lezenderwijzer! 
8 september 2016
 
  REËLLE'S 97E LEZENDERWIJZER  
 
    Aanmelden voor de nieuwsbrief

 
   
REËLLETIE twitter linkedin facebook
 
   
Bekijk Reëlle's vlog!
Bekijk Reëlle's vlog!
#10 Burgemeester Harrie Ieder bedrijf zou een Harrie moeten hebben: de wijze (en ware) woorden van Marieke. Dat geldt ook voor gemeenten! Daarom onderwerpt Marieke de burgemeester van Valkenswaard aan de Harrie-test. Zal hij slagen?

Bekijk onze vlog voor het antwoord!

 
   
KRACHTENBUNDEL twitter linkedin facebook
 
   
Ondanks tegenslagen geniet Jessy volop van het leven!
Ondanks tegenslagen geniet Jessy volop van het leven!
"Ik wil mijn vrijwilligerswerk niet missen" Jessy van Houtum-Meijers (62) uit Maasbracht zet zich al haar hele leven lang als vrijwilliger in voor diverse verenigingen. In 2003 werd Posttraumatische Dystrofie geconstateerd in haar been en voet. “Het was lastig om te accepteren dat ik gehandicapt was. Mijn vrijwilligerswerk was een belangrijke drijfveer om het roer om te gooien.”

Lees haar inspirerende verhaal

 
   
VERBEELDINGSKRACHT twitter linkedin facebook
 
   
Wat een topper!
Wat een topper!
Yes I can! De Paralympische Spelen zijn begonnen. Mensen met een lichamelijke beperking krijgen maar wat vaak te horen dat ze iets niet kunnen. Deze reclame van een Britse televisiezender laat zien dat zij juist heel veel kunnen, paralympisch atleet of niet.

Sta versteld!

 
   
VERTELWIJZER twitter facebook
 
   
Hoe benader je iemand respectvol?
Hoe benader je iemand respectvol?
Doe jij gewoon tegen iemand met een beperking? Soms hanteren mensen onbedoeld kwetsende taal of gedrag. Wil jij weten hoe het wel moet? Je wilt de persoon benaderen zoals je dat doet bij iemand zonder beperking. Maar hoe geef je iemand die blind is een hand? Gewoon beetpakken?

Download alle tips!

 
   
Eigen-aardigheden twitter linkedin facebook
 
   
Blader door het magazine!
Blader door het magazine!
Zo zijn onze manieren Zorgorganisatie Vinkenhof zat met een communicatievraagstuk: “Hoe kunnen we lastige onderwerpen bespreekbaar maken?” Reëlle brengt de vijf hoofdthema’s op spraakmakende wijze in beeld door middel van de brochure ‘Zo zijn onze manieren’.

Hoe zijn onze manieren? Zo!

   
INLEZINGSVERMOGEN twitter facebook
 
   
Lees het indrukwekkende verhaal
Lees het indrukwekkende verhaal
Ga ik dood als ik twaalf ben? “Op een morgen zit Michiel huilend aan de keukentafel. ‘Wat scheelt er, schatje?’ vraag ik. ‘Mama, op school zeggen de groten dat ik doodga als ik twaalf ben. Is dat waar?’ Mijn hart bloedt voor mijn kind. Wat moet ik hem in godsnaam vertellen?”

Hoe zou je een vijfjarige ook vertellen dat hij nooit ‘groot’ zal worden?

 
  Naar homepageNaar ContactformulierNaar nieuwsbrievenNieuwsbrief DoorsturenLinkedInTwitterFacebook  
 
 
Bijzonder Gewoon   Klik en bekijk de uitleg van Marieke  
Steunpunt Mantelzorg Verlicht Logo Vincent van Gogh Logo Wauw Speciaal voor Jou
Logo Synthese Logo Netstich Gemeente Bergen
logo Gemeente Veldhoven Logo Thebe Boogh
  Marjolijn is een van Brabants Besten, klik en lees!
Reëlle Blokje is helemaal fris en fruitig teruggekomen van haar welverdiende vakantie… Roze blokje zit tot de nok toe vol nu haar twee werkervaringsplekken zijn ingevuld met Patrick en Rylana oranje blokje maakt haast om niet één, maar twee Krachtenbundels bij de drukker te krijgen! Blauw blokje spoort iedereen aan om Mariekes actie voor onderzoek naar SMA te steunen is in de wolken door de veelbelovende reacties op het Gesprek van de Dag! Geel blokje brengt wethouders in haar eigen regio het hoofd op hol door er te starten met een nieuwe Krachtenbundel

Alleen de oplage van deze nieuwsbrief is beperkt.
Aan deze nieuwsbrief werkten mee: 
Durf kennis te maken met Lonneke's wijsheid!   Zie waar een wil is bij gedreven brein Marieke!   Volg het hart van Saskia, want dat klopt!   Laat je inspireren door meesterbrein Marjolijn!  
Wacht niet langer, maak kennis met PR brein Tom!   Maak kennis met schrijvend brein Margo   Maak kennis met helpend brein Inge!   Durf jij het aan om in de puppy oogjes van Flink te kijken?

Reageren? Mail redactie@reelle.nl