REËLLES NIEUWS

Hoe is het nu met Ron Vogels?

Reëlle bestaat 18 jaar en wil graag een aantal verhalenvertellers opnieuw in het zonnetje zetten. In deze rubriek blikt ze terug met verhalenvertellers uit eerdere Krachtenbundels. Hoe gaat het nu? Wat is je bijgebleven van de Krachtenbundel? En heeft het delen van jouw verhaal iets gebracht? Je leest het hier.

Mijn droom is uitgekomen
Ja nou en of... mijn droom is uitgekomen! The Living Museum Eindhoven is een feit. Geen experiment meer, maar realiteit. In de Deken van Somerenstraat hebben we een super locatie gevonden. Dat betekent voor mijzelf al iets heel belangrijks. Dat iets kan lukken, en dat ik dat kan, door niet op te geven, ook al is het soms zwaar en moeilijk. Maar het zegt ook dat mensen vertrouwen in mij hebben, die geduld en aandacht hebben voor wie ik ben als persoon en geloven in wat ik kan.

En het betekent nu ook dat ik anderen kan gaan helpen, ze hier naar toe kan halen. Er is al een vaste kern van deelnemers die hier vaak is. Behalve dat je hier aan je eigen kunstwerk bezig bent, werken we ook samen aan projecten, zoals workshops. Zo hebben we ook de officiële opening tijdens de Dutch Design Week georganiseerd. Iedereen heeft datgene gedaan dat hij het beste kan;  denk aan het maken van de uitnodiging, opzet programma en draaiboek; dat kan Vera heel goed en meer regeldingen voor die dag. Daaraan hebben ook weer vrijwilligers meegewerkt. Het was echt een super mooie dag,  waar veel bezoekers op af kwamen die allemaal heel geïnteresseerd waren. Zo was er een kunstenares die wil helpen met techniek en het ontwikkelen van je creativiteit, dat is toch waanzinnig! Veel mensen willen iets voor ons doen. We waren na afloop heel voldaan en ook moe, maar met een geweldig gevoel. Want het staat er nu toch echt!

Ik wil anderen helpen met het Living Museum
Nu ga ik (gaan we) andere mensen vertellen over wat het Living Museum met je doet,  ik heb daar al ideeën en gesprekken met anderen over hoe ik dat moet gaan aanpakken. Ik wil hen laten zien hoe je bij je positieve energie kan komen en bij je talenten. Want als je bezig bent met wat je leuk vindt, dan voel je je veel beter;  het geeft zo’n voldoening en helpt bij de verwerking. Die gevoelens zie je ook vaak terug in de werken. Als mensen vragen waar het schilderij over gaat, dan is het ook veel makkelijker om er over te praten.  Ontmoetingen zijn daarom belangrijk. Het is goed om mensen om je heen te hebben die vertrouwen in je hebben. Die je aanspreken op wat je kunt, of je helpen om dat te ontdekken..  dat kan hier in het Living Museum.


Ron met zijn schilderijen gemaakt voor Neos

Je bent niet alleen je kwetsbare kant
In de vorige  Krachtenbundel stonden we op een tijdelijke plek in Hallenweg in Eindhoven, nu staan we hier op een vaste plaats met een mooie ruimte en een mooi logo! Dat is ontworpen door Wendy, één van de deelnemers, zij is zelf afgestudeerd kunstenares en geeft schilder workshops. We zijn er allemaal heel trots op wat er nu staat!

Je bent niet alleen je kwetsbare kant , dat heb ik zelf ervaren;  vanuit  ellende naar waar ik nu sta en met geloof in de toekomst, waarin ik mensen zelf ga overtuigen van dit geloof. Ik voel me een beetje een missionaris! The Living Museum is mijn grootste levenswerk geworden, na mijn zoontje Ruben dan ;-)

Het delen van mijn verhaal is belangrijk
Het delen van het verhaal is voor mijn doel natuurlijk een geweldig middel, ik kan daarin juist – net als nu weer – vertellen waarom dit zo belangrijk is,  voor mensen die veel hebben meegemaakt, in een dal zitten, of dakloos zijn geraakt. Voor mensen die dan bij Neos terecht kunnen of bij andere hulporganisaties. Deze plek is er voor iedereen , ongeacht wat..  De koffie staat altijd klaar, en de ezel ook, maar die is geduldig!

De bijeenkomst die er was bij de uitreiking van de Krachtenbundel was voor mij ook heel indrukwekkend en spannend. Zo voor een zaal met allemaal wethouders en begeleiders en, niet in de laatste plaats, de verhalenvertellers. Ik zei toen ‘I have a dream’ en die is nu uitgekomen, dat had ik eerst nog niet eens durven dromen.


Foto's van de opening van The Living Museum Eindhoven


Wendy en Stefan maken kunstwerken resp. op doek en van staal


REACTIES

Hoe is het nu met Ron Vogels?

SCHRIJF EEN REACTIE

code
Klik hier als u de code niet kunt lezen.
Velden met een * zijn verplicht.
REËLLE TWITTERT
VOLG REËLLE