REËLLES NIEUWS

Veel interesse voor uitreiking Krachtenbundel West-Brabant

“Deze verhalen wil je van de daken schreeuwen!”

Na eerder succes in de regio besloot Reëlle terug te keren naar West-Brabant voor een nieuwe Krachtenbundel. Het resultaat mag er zijn: twaalf unieke, krachtige levensverhalen van mensen die de nodige obstakels in het leven hebben overwonnen. Op maandag 30 oktober vindt de feestelijke uitreiking plaats in het werkcafé van zorgorganisatie SDW in Roosendaal. De verhalenvertellers nemen familie en vrienden mee en ook de vier wethouders die voor deze Krachtenbundel op pad zijn gegaan, zijn van de partij.

Namens SDW verzorgt divisiemanager Harry van Eekelen het welkomstwoordje. “Ik vind het mooi om te zien dat steeds meer organisaties de kracht van verhalen inzien. In ons meerjarenplan legt SDW daar sterk de nadruk op: samen vertellen we ons verhaal. Alle mensen, ook met een beperking, zijn uniek. Iederéén heeft mogelijkheden en talenten. Als we daar meer rekening mee houden, kan iedereen meer.”


Alle hoofdrolspelers op een rij...

Ook dit keer kwam de pers langs voor de uitreiking: BN DeStem  interviewde enkele verhalenvertellers en wethouders, Nieuwsblad Altena publiceerde een verslag, de lokale omroep ZuidWest TV, maakte een reportage. 

Bewondering en respect
Corné van Poppel, wethouder van gemeente Roosendaal, heeft de Krachtenbundel al van voor tot achter gelezen. “Het zijn stuk voor stuk mooie verhalen die verteld moeten worden. Je wilt ze van de daken schreeuwen! Door deze verhalen is de naam ‘Krachtenbundel’ erg toepasselijk. Zonder veel poespas laten mensen zien wat ze, ondanks problemen in het leven, kunnen.”

Ook Corry Janssen-Janssen, wethouder in de gemeente Alphen-Chaam, heeft de Krachtenbundel in één ruk uitgelezen. “Ik heb er veel positiviteit uitgehaald. Deze mensen hebben het moeilijk gehad, maar hebben de kracht om eruit te komen, hun doelen te bereiken en door te gaan. Ondanks moeilijke omstandigheden kunnen zij net zoveel als anderen. Daar heb ik veel respect voor!”

Wethouder van gemeente Steenbergen Cor van Geel is te spreken over het gesprek dat hij voerde voor de Krachtenbundel. “Het is een mooi verhaal met veel diepgang. Bij veel mensen met een beperking is, ondanks dat ze veel hebben meegemaakt, een positieve uitstraling aanwezig. Dat bewonder ik zeer.”

Paula Jorritsma-Verkade, wethouder in de gemeente Woudrichem, reisde voor haar interview naar Oosterhout. “Dat maakt helemaal niet uit, want het verhaal is belangrijk om te vertellen. Het laat zien hoe goed het is om je hulpvraag te stellen, ook al is dat niet gemakkelijk. Ik heb erg genoten van de Krachtenbundel.”

Positieve verhalen
Bij een uitreiking van de Krachtenbundel draait het natuurlijk vooral om de verhalenvertellers. De positiviteit spat er inderdaad vanaf. Zo is er bijvoorbeeld mevrouw Wesdorp, die door artrose in een scootmobiel terechtkwam. “Mijn kleinkinderen zijn mijn geluk. Ze zorgen voor zo veel plezier en ontspanning. Ik houd er niet van om altijd chagrijnig te zijn. Maak wat van je leven! Geniet ervan, want er is zo veel.”

Mathilde, die namens Autimatch haar eigen verhaal op papier zette, staat eveneens krijgslustig in het leven. “Mijn diagnose autisme heeft veel duidelijkheid opgeleverd, met name voor mijn familie en mijn vriend. Maar de diagnose krijgen is één ding; om ermee te leren leven is een tweede. Mijn strijd gaat verder.” 

Ben je benieuwd naar deze en alle andere verhalen uit deze West-Brabant-editie van de Krachtenbundel? Laat je inspireren en download de verhalen hier. Schreeuw ze ook van de daken! Foto’s zien van deze bijzondere uitreiking? Je vindt ze hier


REACTIES

Veel interesse voor uitreiking Krachtenbundel West-Brabant

SCHRIJF EEN REACTIE

code
Klik hier als u de code niet kunt lezen.
Velden met een * zijn verplicht.
REËLLE TWITTERT
VOLG REËLLE