REËLLES NIEUWS

Waardevol - Gedichtenbundel

Voel de kracht van Jidske

Voel de kracht van Jidske

"Pijn, denken, voelen, op weg gaan, waardevol, vrij worden, opnieuw geboren worden, verder gaan, anders mogen denken en vooral doen, liefde, energie, kracht en waardering. Zomaar een aantal woorden die in mijn boek voorbij komen en die ik tegenkwam op mijn trektocht door de kloven van Kreta. In dit boek maak ik die reis opnieuw met al haar kracht, kloven en mooie momenten. Een boek dat je energie geeft..."

Voorwoord

Pijn, denken, voelen, op weg gaan, vrij worden, opnieuw geboren worden, verder gaan, nieuwe wegen inslaan, anders mogen denken en vooral doen, liefde, energie, kracht en waardering. Zomaar een aantal woorden die voorbij komen in dit boek en die ik tegenkwam op mijn reis. Een reis die lang geleden is begonnen en verder gaat in een vijftiendaagse trektocht door de kloven van Kreta. Het blijkt een grote uitdaging in een prachtige omgeving, met vele mooie momenten die voor mij erg waardevol blijken te zijn. En hoewel het lichaam niet in optimale conditie is, ga ik de reis wel aan en zet ik dapper door. De mooie omgeving, de prachtige bloemen, de liefdevolle mensen om mij heen en de helpende handen, ze geven mij een rijk gevoel dat de tocht heel waardevol maakt.

En dan ineens het moment dat het lichaam het genoeg vindt en de energie niet meer heeft om verder te gaan. Ik besluit aan de waterkant te gaan zitten en zie de sierlijke kringen in het wateroppervlak. Langzaam voel ik de energie in mijn lichaam weer stromen en vind ik de kracht om op een waardevolle manier op deze reis terug te kijken. In dit boek maak ik die reis opnieuw met al haar kracht, kloven en mooie momenten. Ik hoop dat ze je energie mogen geven. 

Waardering
wat
wat is
wat is waar
wat is waardering
wat is waardering precies
precies, waardering is
precies, waar is
precies, waar precies
waardering is wat
heel veel wat
en allemaal voor jou

Samenvatting

Jidske van de Klundert heeft dagelijks te maken met chronische pijn. Dit stelt haar voor de vraag: wie of wat geeft mij kracht om het leven op een waardevolle manier te leven? Op een kruispunt in haar leven gaat zij bij zichzelf te rade wat voor haar waardevol is. In deze periode is dit boek ontstaan. Het boek beschrijft in enkele gedichten haar lichamelijke en emotionele pijn en de worsteling daarmee. Daarnaast beschrijft zij het proces van groeien, loslaten, zich vrij mogen voelen, dansen en lekker gek doen. De fraaie foto’s ondersteunen de tekst. De auteur hoopt dat het lezen van de gedichten jou ook in beweging zet om het leven daadwerkelijk te leven.

Beluister het radiofragment van L1 met Jidske over haar beperkingen.  

Snuffel ook eens in Reëlle's Boekenkast.


REACTIES

Waardevol - Gedichtenbundel

SCHRIJF EEN REACTIE

code
Klik hier als u de code niet kunt lezen.
Velden met een * zijn verplicht.
REËLLE TWITTERT
VOLG REËLLE