REËLLES NIEUWS

Uitreiking Krachtenbundel Zuid-Gelderland groot succes!

''Het is echt één bundel kracht!''

_

Uitreiking Krachtenbundel Zuid-Gelderland 2 december 2015 (13:30-15:00u)

Idje Ernes van Entrea heet ons welkom. Ze is trots dat op deze locatie van Entrea in Tiel, waar jeugdzorg en onderwijs samen in een gebouw zitten, de Krachtenbundel wordt uitgereikt. De Krachtenbundel geeft een menselijk gezicht aan wat anders maar ‘koude papieren’ blijven, vindt ze.

Reëlle's meesterbrein Marjolijn is trots dat dit al de 22e editie van de Krachtenbundel is en dat alle ruim 300 verhalen worden opgenomen in de Koninklijke Bibliotheek van Den Haag.

Lovende woorden

Wethouders reageren vol enthousiasme op de Krachtenbundel. Zij vinden het concept geweldig! Twee aanwezige wethouders zijn ook zelf op pad geweest om een verhaal op te halen. Wethouder Bert van Swam van gemeente West Maas en Waal heeft een achtergrond als arbeidsdeskundige. Hij heeft gemerkt dat hij, door actief op pad te gaan, mensen meestal toch aan een baan kon helpen. ''Laten we vooral naar mogelijkheden kijken, in plaats van naar beperkingen.'' Hij interviewde Erik, die een hersenbloeding heeft gehad. Erik moest van zijn ouders vroeger gewoon meehelpen. Zo leerde hij middenin de samenleving te staan, minder afhankelijk te zijn van andere mensen en zijn eigen zaken te regelen.

Berts collega Griedo Bel van gemeente Lingewaal is blij dat hij heeft meegedaan. Voor hem werd duidelijk dat de wereld verschillend in elkaar zit en dat we er met elkaar voor moeten zorgen dat we gelukkig zijn. Dat we elkaar daarvoor nodig hebben!

Wethouder Fouad Sidali van gemeente Culemborg vindt dat we ons niet moeten afvragen welke aanpassingen moeten worden gemaakt om iemand met een beperking aan het werk te krijgen. We moeten juist kijken naar wat we er voor terug krijgen. Wethouder Niko Wiendels van gemeente Geldermalsen heeft spijt dat zijn gemeente niet actief heeft deelgenomen aan de Krachtenbundel. Hij vindt het bijzonder dat alle verhalen zo positief zijn: nergens staat de ellende centraal. “Kwetsbare mensen, wat zijn dat? Iedereen is kwetsbaar. Hopelijk blijven de verhalen in deze bundel een inspiratie voor alle lezers. Het is echt één bundel kracht!”

Trotse verhalenvertellers

Kenmerkend voor de verhalenvertellers is dat de mensen ook tijdens deze presentatie hun kracht laten zien. Zelfs al zien ze er tegen op, ze staan toch op het podium voor een zaal vol mensen.  Neem bijvoorbeeld Alfred, van achter uit de zaal laat hij ons weten dat hij toch nog even het woord wil nemen. Hij is alcoholist en staat nu 16 jaar droog. Hij wil een zo normaal mogelijk leven leiden en dat lukt met hulp van zijn ouders en van zijn begeleidster Cathe Kwakkenbos van de RIBW Tiel. Cathe vertrekt binnenkort naar een nieuwe baan en Alfred wil haar graag bedanken voor al haar steun. 

Vol positieve indrukken vertrekken we naar Brabant en richten we ons al weer op de volgende bundel. Deze zal 17 december worden uitgereikt bij RIBW Brabant in Tilburg.

Bekijk en lees de bundel!

De Krachtenbundel Zuid-Gelderland is te lezen op Reëlle’s website: http://bit.ly/DownloadKBZuid-Gelderland. Lees alle verhalen en laat ons weten wat je ervan vindt! Benieuwd naar de foto’s van de uitreiking? Bekijk ze hier: http://bit.ly/FotosKBZuidGelderland


REACTIES

Uitreiking Krachtenbundel Zuid-Gelderland groot succes!

SCHRIJF EEN REACTIE

code
Klik hier als u de code niet kunt lezen.
Velden met een * zijn verplicht.
REËLLE TWITTERT
VOLG REËLLE