REËLLES NIEUWS

Het meisje met de schaar

Aurelia knokt voor een nieuw leven!

Aurelia knokt voor een nieuw leven!

“Ik schrijf soms heftige dingen in dit boek. Ik heb namelijk besloten om uit de schaamte te treden. Daarom heb ik er ook heel bewust voor gekozen geen pseudoniem te gebruiken: een pseudoniem zou hypocriet zijn. Ik weet dat mijn mening niet door iedereen gedeeld wordt en dat wat ik in dit boek schrijf als schokkend of als te vergaand kan worden ervaren. Hoe het ook zij, ik heb er geen kwade bedoelingen mee, naar niemand toe.”

In Het meisje met de schaar beschrijft Aurelia Brouwers haar leven met borderline en haar drang tot zelfbeschadiging. Nauwkeurig vertelt ze hoe de angst voor de dood, haar hooggevoeligheid en haar moeite met sociale contacten haar al op jonge leeftijd kwellen.

VROLIJKE PUBER
Op haar vijftiende is ze een vrolijke puber. Door haar streven naar perfectionisme en het overlijden van een goede vriendin raakt ze steeds meer met zichzelf in de knoop. Op een dag kan ze de pijn in haar hoofd niet meer aan. Ze pakt een scheermesje en beschadigt zichzelf. Al snel wordt duidelijk dat er iets mis is met Aurelia. Hoe vaak en hoe hard iedereen roept dat ze ermee op moet houden zich te beschadigen, ze gaat er mee door.  

Verschillende psychiaters worden bezocht. Diagnoses komen en gaan. Maar al die tijd gaat het zelfbeschadigen door. Uiteindelijk wordt Aurelia opgenomen in een open en daarna in een gesloten inrichting. Daar weet ze, stapje voor stapje, haar grote schaamte te overwinnen.

LEVENSVERHAAL
Aurelia knokt zich een weg terug naar een nieuw leven in de maatschappij. In een vlotte en aansprekende stijl vertelt de nu 23-jarige Aurelia haar levensverhaal. Ze beschrijft haar ondraaglijke geestelijke onrust en pijn. Ook beschrijft ze het zelfbeschadigingsproces en haar leven in de inrichtingen. Ondanks de heftigheid van haar verhaal heeft Aurelia een grote dosis zelfspot en humor. Veel lezers zullen zich herkennen in haar problemen.

KIJKJE IN DE ZIEL
Zelfbeschadiging komt vrij vaak voor. Uit onderzoek blijkt dat 4,3% van de pubers zichzelf wel eens bewust beschadigt. De automutilant probeert de beschadigingen zoveel mogelijk te verbloemen voor anderen. Aurelia laat de lezer in haar ziel kijken, ze doet dat op een open en toch ook zorgvuldige wijze. De lezer wordt sterk betrokken bij de ernst van het lijden van de automutilant. Door haar openhartige verhaal leer je begrijpen hoe zij zich innerlijk voelt.

Weten hoe het nu met Aurelia gaat? Volg haar blogs!

Bekijk dit filmpje over Aurelia

 


REACTIES

Het meisje met de schaar

SCHRIJF EEN REACTIE

code
Klik hier als u de code niet kunt lezen.
Velden met een * zijn verplicht.
REËLLE TWITTERT
VOLG REËLLE