REËLLES NIEUWS

Dank je wel: drie kleine woorden, grote impact

Dankbaarheid tonen!

Dankbaarheid tonen!

‘Dank je wel.’ We zeggen het vaak uit automatisme, omdat het nu eenmaal beleefd is. Maar ‘dank je wel’ is wel een krachtige woordcombinatie. Het heeft de mogelijkheid om mensen positiever te laten voelen en om productiever te laten zijn. En de wereld mooier te maken.

Soms lijkt het wel alsof het in Nederland altijd gaat om het negatieve. Klagen, en dan vooral over het weer, hebben we tot cultureel erfgoed verheven. En wie heeft het als kind nooit meegemaakt: die mooie acht voor taal werd genegeerd, maar de onvoldoende voor rekenen kreeg de volle aandacht. Voor de volwassene zet die trend zich voort op de werkvloer. In een whitepaper over energie op de werkvloer van onderzoek- en adviesbureau Triple I Human Capital kwam naar voren dat een derde van de ondervraagde werknemers zich zelden tot nooit gewaardeerd te voelen op de werkvloer. En de helft van de ondervraagden gaf aan zelden tot nooit positieve feedback van hun leidinggevende te ontvangen. En dat is erg jammer.

ZEG DANK JE WEL VOOR JEZELF
Een compliment krijgen is fijn. Maar het geven van een compliment en een bedankje is ook heel fijn voor jezelf. Robbert Emmons, hoogleraar psychologie aan de universiteit van California en expert op het geboed van dankbaarheid, stelt dat het regelmatig zeggen van ‘dankjewel’ veel goede effecten heeft. Mensen die dankbaarheid tonen zijn volgens hem gelukkiger, hebben minder stress, hebben een kleinere kans op depressies en slapen beter. Ook verbetert hun fysieke gezondheid en rapporteren ze minder gevoelens van eenzaamheid. Emmons beperkt zijn onderzoeken niet tot de werkvloer. In zijn boek ‘Thanks! How the new Science of Gratitude Can Make You Happier’ geeft hij tips hoe je dankbaarheid kunt toepassen in elk gebied van je leven.

POSITIEVE FEEDBACK
Een bedankje is een vorm van positieve feedback. Door dankjewel te zeggen, laat je iemand weten dat je vindt dat iets goed is gegaan. Op de werkvloer blijkt positieve feedback voor het gedane werk de productiviteit te verhogen. Hoogleraar Dan Ariely, verbonden aan de de Duke University en Massachussetts Institte of Technology (MIT), heeft diverse onderzoeken gedaan naar waardering op de werkvloer. Hij stelt dat werkgevers die zich gemotiveerd voelen, beter presteren en in stressvolle situaties meer vertrouwen hebben in hun kunnen. In zijn TED Talks licht hij zijn onderzoeken toe.

DE UITDAGING
Reëlle wil je graag uitdagen om zelf de kracht van dankjewel te ontdekken. Er zijn zoveel manieren het te zeggen. Hieronder een kort lijstje:

  *  Dankjewel

  *  Bedankt

  *  Je bent gewoon goed bezig! (onze persoonlijke favoriet)

  *  Goed gedaan

  *  Ik waardeer je enorm

  *  Top dat je dat zo goed hebt gedaan

  *  Ik vind het fijn dat je dat (voor me) hebt gedaan

Heb jij een goede aanvulling? Of heb je een succesverhaal over de kracht van dankjewel? Laat een reactie achter.

Meer weten?

Luister naar de Tedtalk van Dan Ariely

Waarom dankbaarheid goed is volgens Robert Emmons


REACTIES

Dank je wel: drie kleine woorden, grote impact

SCHRIJF EEN REACTIE

code
Klik hier als u de code niet kunt lezen.
Velden met een * zijn verplicht.
REËLLE TWITTERT
VOLG REËLLE