REËLLES NIEUWS

Waarom niet alle vragen ook goede vragen zijn

Stel jij de goede vragen?

Stel jij de goede vragen?

Vragen kunnen goed gedrag stimuleren en versterken, maar ze kunnen ook negatieve effecten hebben: “Hoe kon je nu zo’n fout maken?” Ook retorische, bestraffende vragen hebben geen positieve uitwerking: “Dit is toch niet wat ik mag verwachten van een professional?” De juiste vragen stellen vergt een vaardigheid waar niet iedereen even goed in is.

Negatieve vragen en bestraffende opmerkingen leveren een automatische reactie op. Zonder dat we over de vraag of opmerking nadenken leiden zij onmiddellijk tot negatieve emoties die aanzetten tot ontwijkend, of defensief gedrag. En dat is nu precies niet wat de vragensteller wil met een ‘confronterende’ vraagstelling.

DE JUISTE VRAGEN
De juiste vragen kunnen een positieve bekrachtiger zijn van gedrag. Bij dit soort vraagstelling ligt de focus niet bij wat er misging, maar bij datgene dat goed gaat. Iemand die iets goed heeft gedaan geven we hooguit een compliment. Zelden wordt hem de vraag gesteld: “Hoe heb je dat voor elkaar gekregen?” Voor het antwoord op die vraag moet hij teruggaan in zijn geheugen om te achterhalen wat hij precies heeft gedaan, welke afwegingen hij daarbij maakte en wat de belangrijke keuzemomenten waren. Wat hij min of meer geautomatiseerd deed, wordt zo een bewust proces. En dat vergroot de kans dat deze nieuwe kennis in de toekomst opnieuw wordt benut.

LEREN VAN SUCCESSEN
Aandacht besteden aan wat goed gaat is voor velen van ons vreemd. Toch is af en toe stil staan bij succes noodzakelijk om je werk goed te kunnen doen. Of bij het succes van je collega’s. Het werk wordt leuker en brengt minder zorgen en minder stress met zich mee omdat je je realiseert waar je goed in bent en hoe je positieve resultaten kunt halen. Je bent je meer bewust van het gedrag dat maakt dat je succes boekt. Dat is heel wat anders dan anderen (of jezelf) om de oren slaan met fouten en mislukkingen, wat leidt tot defensief en ontwijkingsgedrag.

HECHTE SAMENWERKINGBij Reëlle werken we hecht samen in een team van professionals met een beperking. Vragen stellen is een onderdeel van het dagelijks werk. Wij staan open om van elkaar te leren, spreken elkaar aan op sterkten en talenten. De sleutel voor ons succes zijn niet de overeenkomsten, maar de verschillen. We stellen vragen die een positieve bijdrage leveren. En we geven zelf het goede voorbeeld door op tijd hulp te vragen. We leren van onze fouten maar ook van onze successen.


REACTIES

Waarom niet alle vragen ook goede vragen zijn

SCHRIJF EEN REACTIE

code
Klik hier als u de code niet kunt lezen.
Velden met een * zijn verplicht.
REËLLE TWITTERT
VOLG REËLLE