REËLLES NIEUWS

REËLLE KENT DE WEGEN NAAR JE DOELGROEP

KLANTSAFARI IN EIGEN GEMEENTE

Op safari!

Op safari!

Wijzer worden van kwetsbare burgers in je gemeente? Van hen zelf horen hoe zij denken over je beleid, wetgeving, gemeente? Raadsleden, beleidsmedewerkers en beslissers maken betere besluiten als zij kennis maken met de mensen voor wie zij het allemaal doen. Luister naar je burgers. Ga op klantsafari!

Reëlle gelooft in de kracht van het menselijk contact. Wanneer mensen elkaar in de ogen kijken, met aandacht naar elkaar luisteren en van elkaar leren, gebeurt er iets bijzonders.

RAADSLEDEN WORDEN WIJZER
De reacties van de raadsleden op hun persoonlijke ontmoeting met de kwetsbare burgers van de gemeente Eindhoven waren veelzeggend. Wethouder Lenie Scholten (Jeugd, Welzijn en Zorg) stuurde twaalf raadsleden op pad om in gesprek te gaan met kwetsbare burgers. Hun reacties waren overweldigend! Zij kregen inzicht in de kracht en kwetsbaarheid van burgers voor wie zij beleid maken. Burgemeester Rob van Gijzel tijdens de uitreiking van de Krachtenbundel: “Als we nu praten over de transities Jeugdzorg en AWBZ hebben wij jullie voor ogen. Dank voor jullie openhartige medewerking.”

KRACHT VAN PERSOONLIJKE ONTMOETING
De kracht van een persoonlijke ontmoeting en de impact van het verhaal beleef je ook met een Klantsafari. Bovendien krijg je waardevolle kennis en inzichten cadeau. Je stapt letterlijk in de belevingswereld van de kwetsbare burgers. Een uitgelezen kans voor raadsleden die niet dagelijks in contact staan met de doelgroep en dus niet weten wat er echt speelt. Het luisteren naar het verhaal van de kwetsbare burger in zijn/haar eigen omgeving verkleint de afstand. Het maakt dat raadsleden anders gaan kijken naar de mensen voor wie zij beleid maken. Marcel Punte, raadslid VVD, gemeente Eindhoven: “Ik heb bewondering voor de manier waarop Filiz met alle complexe regels omgaat. Het zijn er veel en het zit ingewikkeld in elkaar. Knap!” Het leereffect is een andere houding tegenover je doelgroep en je dagelijkse afwegingen. En Klantsafari kan in de toekomst door de gemeente zélf worden herhaald.

AVONTUURLIJKE BELEVENIS
Een Klantsafari is een avontuurlijke belevenis van één dag. Maak in één dag kennis met 20 doelgroepen, zoals: thuiswonend gehandicapt kind, jong dementerende, dak- en thuisloze, mantelzorger van partner met dementie, jongere met woonbegeleiding, zelfstandig wonende gehandicapte. Reëlle zorgt voor de matches tussen burgers en beleidsmakers. De dag wordt afgesloten met een workshop waarin alle ervaringen worden uitgewisseld. Een verrijking voor jou, je collega’s en wethouders. En zeker voor je doelgroep.

ERVARING RIJKER
Een Klantsafari kan in korte tijd worden gerealiseerd. Vanzelfsprekend is het mogelijk om de opgehaalde verhalen tijdens de Klantsafari ook te bundelen voor een eigen Krachtenbundel van de gemeente. Spreekt dit avontuur jou aan? Wil jij in gesprek met de kwetsbare burgers voor wie jij beleid maakt? Ga dan mee op Klantsafari! Ik wil meer weten over de Klantsafari. Ik vraag vrijblijvende informatie aan bij marieke of ik bel naar 040-2075295.


GERELATEERDE ARTIKELEN

Ervaar de kracht van een persoonlijke ontmoeting:

Blauw blokje Raadsleden in gesprek met kwetsbare burgers
Rood blokje De kracht van verbinding
Roze blokje De kracht van kwetsbaarheid

 

REACTIES

REËLLE KENT DE WEGEN NAAR JE DOELGROEP

SCHRIJF EEN REACTIE

code
Klik hier als u de code niet kunt lezen.
Velden met een * zijn verplicht.
REËLLE TWITTERT
VOLG REËLLE