REËLLES NIEUWS

Wethouder Berry van Rijswijk onder de indruk

Uitreiking van de krachtenbundel Westelijke Mijnstreek!

Uitreiking van de krachtenbundel Westelijke Mijnstreek!

Trots nam Berry van Rijswijk (wethouder Sociale Zaken, Zorg en Welzijn en Jong) in gemeente Sittard-Geleen de Krachtenbundel editie Westelijke Mijnstreek in ontvangst. Van Rijswijk: “De Krachtenbundel heeft indruk op mij gemaakt. Ik vind de ervaringen een mooi voorbeeld van hoe we verder moeten gaan. Uitgaan van persoonlijke kracht, samen met en voor elkaar.”

Reëlle’s tiende Krachtenbundel, een unieke editie voor de Westelijke Mijnstreek, werd feestelijk uitgereikt aan wethouder Berry van Rijswijk door Reëlle’s Marieke van Gastel. Met de Krachtenbundel laten de wethouder en Reëlle zien hoe krachtig mensen met een beperking kunnen zijn. Bij de uitreikingen waren alle deelnemende organisaties aanwezig.

ZESTIEN KRACHTIGE VERHALEN
Wethouder Berry van Rijswijk nam het initiatief voor deze Krachtenbundel. Zestien medewerkers van zestien organisaties interviewden zestien kwetsbare mensen. Zij vertellen hoe zij kracht uit hun leven halen. Hoe belangrijk het is om mee te doen in de maatschappij, erbij te horen, contacten en een sociaal netwerk te hebben. Zo is Nicole met Downsyndroom trots op haar baan in het restaurant van een ouderencentrum. Wil overwon zijn alcoholverslaving en woont en werkt nu op een zorgboerderij. Kars herstelde van zijn psychoses en weet nu waar zijn grenzen liggen. Hij volgt een opleiding tot ervaringsdeskundige.

ENTHOUSIASTE REACTIES
De deelnemers zijn zichtbaar trots op het resultaat. Eén voor één nemen zij onder applaus hun exemplaar in ontvangst. Glunderend bladeren zij door de Krachtenbundel. Voor veel deelnemers is het de eerste keer dat ze hun verhaal zo vertellen en op deze manier in het zonnetje staan. Voor hen is het feestelijke dag. Reëlle bedankt alle verhalenvertellers voor hun openhartige verhaal. Zonder hen was de Krachtenbundel immers nooit zo krachtig geworden! Voor bestuurders, beslissers en gemeenteraadsleden is de uitreiking van de Krachtenbundel een uitgelezen kans om met hun doelgroep in gesprek te gaan en te netwerken met de andere organisaties. Visitekaartjes worden volop uitgewisseld. Berry van Rijswijk: “Ik dank Reëlle voor het idee en de uitwerking van de Krachtenbundel. Het was fijn samen krachten te bundelen!”

Groepsfoto uitreiking Krachtenbundel Westelijke Mijnstreek 
De verhalenvertellers en wethouder Berry van Rijswijk  
bij de uitreiking van de Krachtenbundel Westelijke Mijnstreek!
  

OOK MEEDOEN?
Download de editie Westelijke Mijnstreek en lees alle verhalen. Reëlle bundelde al meer dan 175 krachtige verhalen van kwetsbare mensen. En gaat daarmee door! Want zij gelooft in de kracht van mensen én verhalen. Ook in een goed blaadje komen? Of een eigen Krachtenbundel maken voor jouw organisatie of gemeente? Neem contact op met MariekeGERELATEERDE ARTIKELEN

Blauw blokje Meer verhalen lezen? Stel je eigen Krachtenbundel samen met jouw favoriete verhalen met Reëlle’s Eigenwijzer
Geel blokje Nieuwsgierig naar het geheim achter de Krachtenbundel?
Roze blokje Meer weten over het interviewen van mensen met een beperking?

REACTIES

Wethouder Berry van Rijswijk onder de indruk

SCHRIJF EEN REACTIE

code
Klik hier als u de code niet kunt lezen.
Velden met een * zijn verplicht.
REËLLE TWITTERT
VOLG REËLLE