REËLLES NIEUWS

Groot succes voor Reëlle's Utrechtse Krachtenbundel

Uitreiking van de Utrechtste krachtenbundel!

Uitreiking van de Utrechtste krachtenbundel!

Reëlle vertelt nu ook krachtige verhalen in Utrecht! Afgelopen maandag nam wethouder Victor Everhardt de eerste Utrechtse Krachtenbundel in ontvangst. Hij is trots op de bundel en op alle verhalenvertellers. "We krijgen als gemeente de komende jaren steeds meer taken in de zorg, maar we moeten vooral niet vergeten dat het om mensen gaat." Hij gaat de Krachtenbundel verspreiden onder de Utrechtse raadsleden, zodat ook zij kennis kunnen maken met de verhalen.

Wethouder Victor Everhardt is onder de indruk van alle bijzondere verhalen. Everhardt heeft zelf een achtergrond in de verslavingszorg en heeft daardoor mogen ervaren dat je met de juiste zorg en veel geduld mensen weer op het juiste spoor kan zetten. Maar hij beseft dat zorg een breed begrip is en het werk van heel veel mensen. "Wat we in Utrecht hebben bereikt is niet alleen te danken aan het college en de raad, maar al die andere Utrechters die zich al voor ons hebben ingezet voor de zorg in Utrecht. Door hen kunnen wij nu verder werken aan een toegankelijke stad. Er is nog veel te doen. En ik hoop van harte dat Nederland ooit, ooit het VN-verdrag voor Gelijke rechten voor mensen met een beperking ondertekent!"

groepsfoto Utrecht
De verhalenvertellers, wethouder Victor Everhardt en Joost Zorgt
bij de uitreiking de Utrechtse Krachtenbundel!
 

ROLSTOELAFHANKELIJK
Reëlle's meesterbrein Marjolijn vertelt hoe Reëlle en de Krachtenbundel zijn geboren. "Reëlle's communicatiebedrijf bestaat al vijftien jaar. Op een gegeven moment besloot ik alleen nog maar mensen met een beperking aan te nemen; een exclusief beleid dus. Toen Marieke bij mij solliciteerde schreef ze dat ze rolstoelafhankelijk was, maar dat bleek een understatement. Haar verhaal inspireerde wel tot het maken van de eerste Krachtenbundel." Inmiddels werkt Marieke al jaren bij Reëlle en haar verhaal verscheen in twee Krachtenbundels.

SPANNEND!
Een voor een komen de deelnemers of hun vertegenwoordigers naar voren. Dat de uitreiking voor sommige deelnemers te spannend is, blijkt uit het aantal afwezigen. Ook Wil, cliënt van Abrona, vindt het zichtbaar spannend, maar als ze haar Krachtenbundel in ontvangst neemt, straalt ze van oor tot oor. Het is voor haar extra bijzonder, omdat de Krachtenbundel zo dicht bij haar geboortehuis wordt uitgereikt. Mireille, die haar beperking inzet door als ervaringsdeskundige voor Vilans te werken, is zichtbaar meer aan publieke aandacht gewend. Snel bladert ze naar haar verhaal om het in het echt te zien.

THUISZORGORGANISATIE
De bundel werd uitgereikt bij JoostZorgt, een van de deelnemende organisaties. JoostZorgt en cliënt Dagmar weten als geen ander hoe belangrijk het thema 'Eigen Kracht' in de zorg is. Eigenaar Joost Nauta is zelf ernstig beperkt door een progressieve spierziekte. Dat belette hem niet om een eigen thuiszorgorganisatie te starten. "Eigen regie is ontzettend belangrijk als je zorg nodig hebt. Daarom is het zo belangrijk dat mensen in hun eigen kracht komen te staan. De Krachtenbundel kan daar een goede bijdrage aan leveren."


REACTIES

Groot succes voor Reëlle's Utrechtse Krachtenbundel

SCHRIJF EEN REACTIE

code
Klik hier als u de code niet kunt lezen.
Velden met een * zijn verplicht.
REËLLE TWITTERT
VOLG REËLLE