REËLLES NIEUWS

Wethouder Snijders ontvangt krachtige Bossche verhalen

Ook benieuwd naar de Bossche bundel?

Ook benieuwd naar de Bossche bundel?

"De gemene deler in deze verhalen is 'kracht van kwetsbaarheid'. Wij als gemeente willen dat geen loze kreet laten zijn." Wethouder Geert Snijders is zichtbaar trots op de twaalf inwoners van 's-Hertogenbosch die hun verhaal vertellen in Reëlle's Krachtenbundel. Hij ontving het eerste exemplaar uit handen van Reëlle's Marieke van Gastel. Het feestje voor deze zevende Krachtenbundel vond plaats bij de Reinier van Arkel groep.

"In de Krachtenbundel staan krachtige verhalen van kwetsbare mensen," vertelt Reëlle's meesterbrein Marjolijn Daverveld. "Alle instellingen die hebben meegewerkt aan de Krachtenbundel hebben zelf een cliënt uitgezocht en geïnterviewd. Daardoor ontstaan bijzondere verhalen waarmee we mensen dichter bij elkaar brengen.

Eén voor één komen de deelnemers naar voren om hun Krachtenbundel in ontvangst te nemen. Hanneke heeft even tijd nodig om op haar krukken naar de overkant van de zaal te komen, maar neemt haar bundel met een lach van oor tot oor in ontvangst. Anja, die in haar verhaal vertelt hoe ze zich samen met haar partner uit de schulden werkte en opnieuw begon, heeft haar dochters meegenomen. Verlegen kijken de meisjes de zaal in, maar even later zitten ze trots in de Krachtenbundel te lezen.

groepsfoto
De verhalenvertellers van de Bossche Krachtenbundel!

ZEVEN BUNDELS
Reëlle maakte haar eerste Krachtenbundel in 2011, toen nog voor heel Zuid-Nederland. De editie voor s'-Hertogenbosch is inmiddels de zevende." Ik had nooit verwacht dat het zo'n succes zou worden!" Marjolijn straalt als ze over de bundel praat. "Voor veel deelnemers is het de eerste keer dat ze op zo'n positieve manier in het middelpunt van de belangstelling staan. Soms is het echt een keerpunt in hun leven."

INSPIRATIE
Gerton Heyne, bestuurder van de Reinier van Arkel groep, hoopt dat de Krachtenbundel inspiratie mag zijn voor cliënten die hun kracht zoeken, maar nog niet gevonden hebben. Ook hij is trots op de Krachtenbundel en wilde daarom graag de uitreiking organiseren. In de oude kloosterkerk, onderdeel van het gebouw waar de Reinier van Arkel groep gevestigd is, zit de sfeer er goed in. Zo maak je dus echt contact!

Reëlle maakt graag meer Krachtenbundels! Doe jouw eigen regio, gemeente of instelling een eigen Krachtenbundel cadeau. Zo verzamel je unieke en inspirerende levensverhalen van kwetsbare mensen. Daar kun jij ook veel van leren! Neem contact op met Marieke via marieke@reelle.nl of 040-2075295.

Download de hele Bossche bundel.
Of stel je eigen Krachtenbundel samen in Reelle's Eigenwijzer! 

 


REACTIES

Wethouder Snijders ontvangt krachtige Bossche verhalen

SCHRIJF EEN REACTIE

code
Klik hier als u de code niet kunt lezen.
Velden met een * zijn verplicht.
REËLLE TWITTERT
VOLG REËLLE