REËLLES NIEUWS

Enthousiaste reacties voor Limburgse Krachtenbundel

Reëlle reikt Limburgse Krachtenbundel uit aan wethouders Sittard-Geleen en Maastricht

Reëlle's Marieke en wethouder Mieke Damsma

Reëlle's Marieke en wethouder Mieke Damsma

Marieke van Gastel (Reëlle) overhandigt de eerste Limburgse Krachtenbundel aan wethouders Berry van Rijswijk (Sittard-Geleen) en Mieke Damsma (Maastricht). Met de Krachtenbundel laten Limburg en Reëlle zien hoe krachtig mensen met een beperking kunnen zijn. Bij de uitreikingen waren een groot aantal deelnemende organisaties aanwezig.

'Ook in deze moeilijke tijden moet er geld blijven voor goede zorg. Met de Krachtenbundel laten we zien hoe belangrijk dat is. Ik ga de bundel zeker in mijn netwerk verspreiden, vertelt Van Rijswijk in zijn toespraak bij de uitreiking in Sittard. De wethouder werkte ooit zelf in de jeugdzorg. Als wethouder is hij onder andere voorzitter van de Limburgse transitiegroep AWBZ-WMO. Bij de Maastrichtse uitreiking, een week later, vertelt wethouder Mieke Damsma erg blij te zijn met de bundel en de positieve verhalen. Ook zij belooft de bundel in haar netwerk te verspreiden.

Reëlle-meesterbrein Marjolijn Daverveld is trots op de bundel. "Met de verhalen in de Krachtenbundel vertellen we hoe krachtig mensen met hun beperking omgaan. Het is fantastisch om te zien hoeveel verhalenvertellers en zorgorganisaties aanwezig zijn." Reëlle is een communicatiebedrijf met alleen maar professionals met een beperking in dienst. Marieke van Gastel werkt er al vijf jaar. Ondanks een ernstige progressieve spierziekte runt ze het hele secretariaat van Reëlle. Marieke; "door mee te werken aan de bundel krijgen mensen met een beperking de kans om op een positieve manier hun levensverhaal te delen. Daardoor ontstaat meer begrip en bewondering."

De deelnemers aan de bundel hebben stuk voor stuk een bijzonder verhaal te vertellen. Stephanie, die ondanks haar verstandelijke beperking de sterren van de hemel kookt en een eigen kookboek schreef, straalt van oor tot oor. "Ik begon ooit met het bewerken van een recept voor appelflappen. Gewoon in een word-bestandje met veel plaatjes." Marc Huijnen, directeur van Zorgbureau Talent, is trots op zijn pupil.

Uitreiking Sittard
De deelnemers van de Limburgse editie van de Krachtenbundel bij de uitreiking in gemeente Sittard-Geleen

Foto maastricht
De deelnemers van de Limburgse editie van de Krachtenbundel bij de uitreiking in Maastricht

De sfeer bij beide uitreikingen is uitstekend. Voor veel deelnemers is het de eerste keer dat ze op zo'n positieve manier in het zonnetje staan en ze genieten er zichtbaar van. Voor bestuurders is de uitreiking een mooie kans om nieuwe contacten op te doen en te netwerken.

Ondertussen legt Reëlle de laatste hand aan de Krachtenbundel voor de gemeente Tilburg. Van Rijswijk toont zijn enthousiasme. "Ga zo door, Reëlle!"


GERELATEERDE ARTIKELEN

REACTIES

Enthousiaste reacties voor Limburgse Krachtenbundel

anita lenssen (4 jun 2013)
Krachtige verhalen als krachtig middel om kwetsbaarheid van mensen onder de aandacht te brengen. Krachtige verhalen die laten zien dat, met passende ondersteuning, mensen hun eigen weg in de samenleving kunnen gaan.

SCHRIJF EEN REACTIE

code
Klik hier als u de code niet kunt lezen.
Velden met een * zijn verplicht.
REËLLE TWITTERT
VOLG REËLLE