REËLLES NIEUWS

Restless

Samen maakt minder alleen!

Samen maakt minder alleen!

De film Restless gaat over het jonge meisje Annabel. Zij heeft een tumor in haar hoofd. Op een begrafenis ontmoet ze Enoch, een jongen die zo zijn eigen problemen heeft en daarom niet meer naar school gaat. De film is geregisseerd door Gus van Sant, die onder andere bekend is van films als 'Good Will Hunting' en 'Milk.'

TOENADERING
De twee ontmoeten elkaar toevallig nog eens. Langzaam ontstaat er contact tussen de twee en een ongewone vriendschap. Annabel vraagt Enoch om haar te begeleiden bij haar ziekenhuisbezoeken en haar laatste maanden. Enoch stemt hierin toe. De vriendschap tussen de twee wordt hechter en we zien dat Enoch worstelt met het verleden. 
Ook maken we kennis met zijn beste vriend Hiroshi die zijn geheel eigen visie op de wereld heeft. Hij draagt een geheim met zich mee. 

RUST
Hoewel de film Restless heet, wordt het verhaal langzaam opgebouwd. Het is een rustige film met veel sfeerbeelden van de herfst en begraafplaatsen.De muziek, hoewel niet op de voorgrond, voegt veel toe aan de film. De nummers aan het begin en het eind van de film zijn perfect gekozen.
De titel Restless slaat op Annabel. In haar laatste maanden wil ze zoveel mogelijk uit het leven halen als ze maar kan. Enoch helpt haar hierbij. 

CONFRONTATIE
Aan het eind van de film krijgt Enoch een enorme uitbarsting, het maakt een einde aan zijn schijnbare onverschilligheid en hij kan weer stappen zetten naar de toekomst. 
Het einde voor Annabel is onafwendbaar, je voelt met haar en haar familie mee. Enoch begeleidt Annabel tot aan haar einde. 

RESTLESS 
De film heeft weinig aandacht gekregen in de pers, en de recensies voor de film zijn wisselend. Toch zou ik iedereen willen aanraden deze film te bekijken. Je wordt meegenomen in het leven van Enoch en Annabel op weg naar volwassenheid. Hiroshi zorgt ervoor dat de film niet het standaardverhaal wordt over een jong iemand die worstelt met een levensbedreigende ziekte. 

Wil je meer weten over de film, hier is een link naar de site van IMDB http://www.imdb.com/title/tt1498569/


GERELATEERDE ARTIKELEN

Wijzer worden van verhalen? Lees de volgende aanraders!

Rood blokje Meisje met negen pruiken geschreven door Sophie van der Stap, tiener beschrijft hoe zij met haar kanker omgaat
Geel blokje De invloed van gedachten geschreven door Christel Mantel, autobiografie over haar acceptatie van haar chronische spierziekte
Blauw blokje Kracht, het nieuwe leven van een optimist geschreven door Marc de Hond, autobiografie over zijn dwarsleasie na een medische misser

REACTIES

Restless

SCHRIJF EEN REACTIE

code
Klik hier als u de code niet kunt lezen.
Velden met een * zijn verplicht.
REËLLE TWITTERT
VOLG REËLLE