REËLLES NIEUWS

Reëlle is toegankelijk

Harrie in een onderonsje met Marieke

Harrie in een onderonsje met Marieke

Praten over toegankelijkheid is praten over Reëlle Communicatie. Twee van onze breinen, Marieke en Linda, vertellen hun verhaal op tv. Maar ook Harrie draagt zijn steentje bij. Te zien op Omroep Brabant.

HARRIE
Harrie is het type collega waarmee iedereen wel zou willen werken. Hij helpt bij met het aan- en uitdoen van een jas, hij pakt de printjes, hij vult de enveloppen, helpt bij het aan- en uitzetten van de computer. Natuurlijk zorgt hij ook op z’n tijd voor een kopje thee. Wie is Harrie dan? Harrie zit in elk brein van Reelle. Zodra Marieke van Gastel voor de deur staat, wordt Harrie actief. Zij (29 jaar) heeft de progressieve spierziekte SMA. Marieke heeft daardoor geen armfunctie, weinig spierkracht en kan niet lopen. Zij is afhankelijk van anderen in haar dagelijks leven. Inmiddels werkt ze al drie jaar bij ons communicatiebureau.

KANS
Marieke: “Bij Reëlle heb ik de kans gekregen om te doen waar ik voor heb geleerd en waar mijn hart ligt. Ik ben er praktisch brein.” Zij volgde een opleiding tot directiesecretaressse/managementassistente bij het ROC in Eindhoven. Het werken met een beperking betekent voor haar dat het iets is om voor te knokken. “Het is moeilijk genoeg om een eerlijke kans te krijgen op de arbeidsmarkt. Ik heb nog geen dag zonder werk thuis gezeten en daar ben ik trots op.”

DOORZETTINGSVERMOGEN
Haar kracht zit in haar doorzettingsvermogen. En in het roeren van haar mondje, zoals ze het zelf stelt. “Ik wil anderen ervan overtuigen dat het noodzakelijk is om de zorg menselijk te houden. In mijn leven draait ook alles om deze zorg. Met mijn mond heb ik zelfs al de Tweede Kamer bereikt.”

TALENT
Reëlle wil iedereen aanspreken op hun talent, en niet alleen op hun beperking. Brein Linda zegt: “Wij zijn een communicatiebureau met opdrachtgevers op het gebied van zorg, welzijn en werken. Wij volgen de gedachtegang dat iedereen meetelt in deze maatschappij. Dus ook mensen uit kwetsbare groepen. Daarom willen wij mensen met een beperking zoveel mogelijk kansen geven op het gebied van arbeid. Alle medewerkers van Reëlle hebben een beperking en wij werken ook zoveel mogelijk samen met mensen die een beperking hebben.”

ONDER ONS
In deze gedachtegang was Omroep Brabant wel geïnteresseerd, zeker voor hun serie tv-programma’s over toegankelijkheid. Voor het programma ‘Onder Ons’ kwam de omroep in ons kantoor in Valkenswaard filmen. Presentator Sjoerd was even Harrie voor Marieke. Hij kon aan den lijve ondervinden hoe belangrijk zo’n personal assistent is voor haar. En Marieke wilde graag anderen laten zien dat je ondanks zware beperkingen toch een superleuk leven kan leiden.

Bekijk de uitzending


REACTIES

Reëlle is toegankelijk

SCHRIJF EEN REACTIE

code
Klik hier als u de code niet kunt lezen.
Velden met een * zijn verplicht.
REËLLE TWITTERT
VOLG REËLLE