REËLLES NIEUWS

De kracht van verbinding

Doe mee en verbind!

Doe mee en verbind!

“Ik zag Lucia groeien in het gesprek, zenuwachtig startten we het gesprek en we eindigden met een stralend gezicht! Een kippenvelmoment voor mij was haar stralende gezicht toen ze besefte en zei: “Ik groei!”, aldus Lieneke Verspaandonk van Kroon op je wijk.

In totaal zijn 35 medewerkers van 35 organisaties op pad gegaan om het levensverhaal van één cliënt op te schrijven. Die ontmoeting leverde hen bijzondere ervaringen op. Nog nooit hadden zij het verhaal van de cliënt zelf gehoord. Dit is wel iets anders dan de informatie uit het zorgdossier of patiëntendossier! Zij kregen ontzag en nog meer begrip voor de worstelingen van hun cliënt.

KRACHT VAN PERSOONLIJKE ONTMOETING
Als mensen elkaar ontmoeten, naar elkaar luisteren en elkaar in de ogen kijken, gebeurt er iets bijzonders. De medewerkers van de organisaties ervoeren de kracht van de persoonlijke ontmoeting. Alle medewerkers waren zonder uitzondering onder de indruk van de ontmoeting met hun cliënt. Enkele van hun citaten: Susanne Wouters van Vincent van Gogh: “Respect, dat komt bij me op als ik aan Renée denk. Haar verhaal heeft een diepe indruk achtergelaten.” Eric en Cindy van der Vast van Werken met Eric en Cindy: “Wij kregen enorm veel positieve energie van dit gesprek!”

LEVENSVERHAAL GEEFT KRACHT
Voor de medewerkers van de organisaties was de ongewone ontmoeting met hun cliënt ook een manier eens anders naar hun werk te kijken. Karen Gielis van Fokus: “Ik vond het een leuke ervaring om iemand waar ik eerst altijd aan het bed heb gestaan een keer persoonlijk te vragen hoe zij haar beperking ervaart én de levenslange zorgvraag die daarbij komt kijken. In plaats van luisteren naar de aanwijzing heb ik nu geluisterd naar de aanleiding van de aanwijzing. Heel bijzonder!” René Jongen van SMO Traverse: “Hun levensverhaal geeft mij ook kracht om me in te zetten voor de juiste ondersteuning van kwetsbare mensen.”

INSPIREREND EN KRACHTIG!
Enkele organisaties zijn zo enthousiast dat zij tweemaal meededen aan de Krachtenbundel. Met twee bijzonder krachtige en inspirerende cliënten. Mehlika Schopen van Koraalgroep in de eerste editie van de Krachtenbundel: “Ik heb René gevraagd om zijn wilskracht. Ik vind zijn verhaal inspirerend en boordevol kracht.” In de tweede editie van de Krachtenbundel zegt Karim Landoulsi van Koraalgroep over zijn cliënt: “Roy is betrokken, gedreven en enthousiast. Hij hecht aan zijn eigen kracht en gaat voor wat hij voor ogen heeft.” Anja Mertens van Libra zorggroep: “Met groeiende waardering heb ik het interview afgenomen.” Bram van der Zalm van Libra zorggroep arbeidsexpertise: “Michal laat zien dat doorzettingsvermogen en kracht hem helpen zijn doel te bereiken.”

GOED BLAADJE!
Ook een bijzonder ontmoeting ervaren! Met je organisatie in een goed blaadje komen? Doe dan mee aan de volgende editie! Stuur een e-mailbericht aan: marieke@reelle.nl

Bezoek onze klantenlijst en kijk wie er meededen aan de Krachtenbundel!


REACTIES

De kracht van verbinding

SCHRIJF EEN REACTIE

code
Klik hier als u de code niet kunt lezen.
Velden met een * zijn verplicht.
REËLLE TWITTERT
VOLG REËLLE