REËLLES NIEUWS

Krachtenbundel

Krachtenbundel

Krachtenbundel

“Het zijn compacte verhalen en het boek is goed vormgegeven. Ik ga het zeker promoten in mijn omgeving. Bovendien ben ik door de verhalen in de bundel erachter gekomen dat het kwetsbare niet zit in de mensen. Het zit ‘em in het systeem! Een punt waar we met de politiek mee aan de gang moeten,” aldus Lenie Scholten, wethouder van Jeugd en Welzijn in Eindhoven.

De Krachtenbundel kent inmiddels twee edities. Vijfendertig persoonlijke levensverhalen vertellen hoe kwetsbare mensen kracht uit hun leven halen. De Krachtenbundel geeft kwetsbare mensen een gezicht en antwoordt op vragen als: waar haalt een alcoholverslaafde dakloze zijn kracht vandaan, hoe ervaart iemand met een beperking het leven en waar loopt een psychiatrisch patiënt tegenaan in de maatschappij. In de citaten naast de verhalen geven de medewerkers van de organisaties hun indruk van het gesprek met hun cliënt.

KRACHTIGE MENSEN
Een rode draad in de verhalen van de beide Krachtenbundels is deze: de verhalenvertellers zijn krachtige mensen die weten om te gaan met beperking en tegenslag. Zij volgen hun dromen, idealen en stichten een gezin. Net als ieder ander. Het vergt extra aandacht en tijd, maar ze komen er wel. Met vertrouwen in de toekomst kijken zij terug naar de roerigste periode in hun leven en vertellen hoe zij moeilijkheden hebben overwonnen. En daardoor zijn zij juist krachtiger en kunnen wij leren van hun doorzettingsvermogen!

KWETSBARE SAMENLEVING
Organisaties die aan de Krachtenbundel hebben meegewerkt willen laten zien dat ook kwetsbare mensen er toe doen. Marjo Frenk, wethouder van Zorg en Welzijn van de gemeente Tilburg: ”Hulde aan de verhalenvertellers, hulde aan Reëlle voor dit initiatief en hulde aan de organisaties die hebben meegewerkt.” Net als Scholten wil Frenk de wijken en buurten zo inrichten dat mensen met een beperking er kunnen blijven wonen en meedoen in de maatschappij.

OPENHARTIG EN VRIJUIT
De verhalenvertellers vertellen openhartig en vrijuit hun verhaal. Het kost je geen enkele moeite je in te leven in hun verhalen en sympathie te voelen voor deze krachtige mensen. De verhalenvertellers zijn blij hun verhaal te vertellen, blij te worden gehoord. Voor hen betekent het erkenning en herkenning. Voor sommigen was het zelfs een stapje dichter bij acceptatie! Reëlle zal dan ook niet stoppen met het verzamelen en bundelen van verhalen van kwetsbare mensen.

KLIM OOK IN DE PEN
Ook meedoen aan de Krachtenbundel? Ook het verhaal van je cliënt vertellen en met je organisatie in een goed blaadje komen? Meld je aan! Stuur een e-mailbericht aan: marieke@reelle.nl


REACTIES

Krachtenbundel

SCHRIJF EEN REACTIE

code
Klik hier als u de code niet kunt lezen.
Velden met een * zijn verplicht.
REËLLE TWITTERT
VOLG REËLLE