REËLLES NIEUWS

Was getekend, 12 paralympiërs

Levensverhalen van topsporters. Lezen!

Levensverhalen van topsporters. Lezen!

“Nog nooit was ik zo gefocust als voor de Paralympische Spelen van Peking.” Esther Vergeer, aimabel, veerkrachtig, kwetsbaar, onverslaanbaar maar niet ongevoelig: “Het was de meest ongelooflijke wedstrijd uit mijn carrière.“

“Mensen vroegen me of het niet beter was, zo vlak voor de Spelen een keer te verliezen, om de druk eraf te halen. Maar ik had het gevoel van: ‘nee, niet verliezen in Utrecht’ en in Peking al helemaal niet.” Esther Vergeer is ambassadrice van het Internationaal Paralympisch Comité. Jarenlang nummer één van de wereld in het rolstoeltennis en uithangbord van de gehandicaptensport.

GOUDKOORTS
Om de goudkoorts over de aanstaande Paralympische Spelen aan te wakkeren, trok Reëlle het boek van Eddy Veerman nog eens uit de kast. In dit boek vertellen twaalf Nederlandse topsporters met een beperking hun levensverhaal, onder wie rolstoeltennisster Esther Vergeer en wereldkampioen meerkamp Pieter Gruijters. Indrukwekkende en inspirerende verhalen over hindernissen en nieuwe kansen, angst, acceptatie en ambitie, en over levens waarin elke dag topprestaties moeten worden geleverd.

DOORZETTINGSVERMOGEN EN BEWONDERING
Het boek geeft inzicht in wat sporters met een handicap aan kracht en doorzettingsvermogen moeten opbrengen om tot Olympische prestaties te komen. Gehandicaptensporters verdienen een volwassen positie. De aandacht gaat meer en meer uit naar de prestaties van de paralympische sporters en niet alleen de beperking. Zij vervullen een voorbeeldfunctie. Voor lotgenoten, voor valide sporters, voor de medemens en voor de maatschappij in het algemeen. Het credo van Gert-Jan Schep, tweedejaars student van het Johan Cruyff College Nijmegen: “Een dag niet gezwommen, is een dag niet geleefd."

NADRUK OP DE MENS
Voetballer Stephan Lokhoff: “De beperking vormt je karakter. Het maakt tot wie je bent.” Eddy Veerman richt in dit boek de schijnwerpers op de mens achter de topprestatie en de beperking. Daarnaast legt fotografe Mathilde Dusol met haar foto’s de nadruk op kracht de paralympische sporter en niet op zijn beperking. De combinatie van persoonlijke verhalen en prachtige kleurenfoto's van sporters in actie maken het boek voor iedereen de moeite waard om te lezen! Johan Cruijff in het voorwoord: “Om eerlijk te zijn vind ik de Paralympics soms nog fascinerender dan de Olympische Spelen.”

KLIM OOK IN DE PEN
Ook zo’n zin in de Spelen? Leef je helemaal mee? Laat ons weten wie jouw favoriet is! Of sport jij zelf met een beperking? Mail ons jouw ervaringsverhaal. Of beter: schrijf hier een blog over! Dan plaatsen wij hem op de site. Doen!


GERELATEERDE ARTIKELEN

Nog een levensverhaal lezen van een topsporter?

blokje Maarten van der Weijden, van kankerpatiënt naar Olympisch goud

REACTIES

Was getekend, 12 paralympiërs

SCHRIJF EEN REACTIE

code
Klik hier als u de code niet kunt lezen.
Velden met een * zijn verplicht.
REËLLE TWITTERT
VOLG REËLLE