REËLLES NIEUWS

Wiskundeknobbel helpt mee bij vindingrijkheid!

Ben jij vindingrijk?

Ben jij vindingrijk?

Activeer je wiskundeknobbel bij het maken van creatieve taken! Want Amerikaanse onderzoekers ontdekten dat creativiteit in je linkerhersenhelft zit, net als het rekencentrum.

De linker hersenhelft voert rationele taken uit, maakt logisch denken mogelijk en is veel actiever bij het maken van wiskundige berekeningen. Tot nu toe werd gedacht dat creatieve vondsten alleen in de rechterhersenhelft plaatsvonden.

VISUEEL CREATIEF
De onderzoekers van de Universiteit van Californië maakten MRI-scans van architectuurstudenten, visueel creativelingen. Wat bleek: bij het uitvoeren van taken waarbij ze hun creativiteit moesten gebruiken, toonde hun linker hersenhelft sterk verhoogde activiteit. Bij meer planmatige taken, vertoonde de linker hersenhelft minder activiteit.

NIEUW INZICHT
De onderzoekers concluderen dat creatieve taken een groter beroep doen op het rekencentrum van de hersenen, dan niet-creatieve taken. Dit inzicht is nieuw. Dezelfde onderzoeksgroep wil de studie herhalen om te zien of andere creatieve taken, zoals schilderen, zingen en acteren, een gelijk hersenpatroon laten zien. Zouden goede rekenaars creatiever zijn dan minder goede rekenaars?

Lees meer over dit opzienbarende onderzoek


GERELATEERDE ARTIKELEN

Lees meer over de werking van ons brein
blokje Ons brein vindt saai werk onbelangrijk
blokje Slimme mensen hebben efficiënter brein
blokje Je brein vormt je 'zijn'

REACTIES

Wiskundeknobbel helpt mee bij vindingrijkheid!

SCHRIJF EEN REACTIE

code
Klik hier als u de code niet kunt lezen.
Velden met een * zijn verplicht.
REËLLE TWITTERT
VOLG REËLLE