REËLLES NIEUWS

Stuk

Goed boek!

Goed boek!

“Met iedere seconde die verstreek, elke beweging die ik maakte en iedere gedachte die ik had, voelde het meer en meer alsof ik een andere Elizabeth was.”

In de psychologische thriller Stuk neemt schrijfster Judith Visser je mee in de gedachtewereld van een 16-jarig meisje. Wat bijzonder is aan dit boek is dat je vanaf pagina één gevangen zit in het hoofd van Elizabeth, de hoofdpersoon in het verhaal. Ze wordt gepest op school en ontwikkelt een eetstoornis. Ze verliest langzaam haar persoonlijkheid en het contact met de werkelijkheid. De vreselijke gebeurtenissen die elkaar dan opvolgen lijken in de gedachtewereld van Elizabeth angstaanjagend logisch en alledaags.

LELIJKE TROL
Elizabeth voelt zich onzeker, eenzaam, onbegrepen en walgt van zichzelf. In haar wereld voelt ze zichzelf een lelijke trol. Zo wordt ze ook door haar medeleerlingen genoemd. Haar enige lichtpuntje is Alec die het een keer voor haar heeft opgenomen. Een gebeurtenis die in het hoofd van Elizabeth wordt vertaald als een daad van ware liefde. Langzaam vervreemdt ze steeds meer van de werkelijkheid. Ze wordt vreselijk gepest maar niemand lijkt haar lijdensweg te zien. Haar moeder en de leraren die met haar proberen te praten, houdt ze op afstand.

MAATSCHAPPELIJKE THEMA’S
In het boek komen verschillende maatschappelijke vraagstukken en problemen aan de orde. Thema's als gescheiden ouders, overgewicht, pesten, het ontwikkelen van een eetstoornis, zelfverminking, zelfmoordgedachten, wraak en loverboys worden door Judith Visser soms diepgaand, soms terloops behandeld. Gevangen in de gedachtewereld van Elizabeth wordt je als lezer steeds weer op het verkeerde been gezet. Alledaagse omstandigheden die leiden tot huiveringwekkende gebeurtenissen met enorme gevolgen. “Ik heb nooit kwade bedoelingen gehad, deed alleen maar wat nodig was. Ik hoop dat iedereen me zal kunnen vergeven en zal beseffen dat ik nu een nieuw persoon ben.”

KLIM OOK IN DE PEN!
Welke boeken gaan mee in je vakantiekoffer? Bekijk de boekenselectie van Reëlle. Laat ons weten van welke boeken jij hebt genoten. Wijzer bent geworden. We horen graag van jou!

Bekijk de website van Judith Visser


GERELATEERDE ARTIKELEN

Meer boekrecensies met belevingsverhalen lezen?

blokje Moeder stoft haar zoon af
blokje De wereld door de ogen van een autist
blokje Meisje met negen pruiken

REACTIES

Stuk

SCHRIJF EEN REACTIE

code
Klik hier als u de code niet kunt lezen.
Velden met een * zijn verplicht.
REËLLE TWITTERT
VOLG REËLLE