REËLLES NIEUWS

MVO aantrekkelijk voor werknemers

Ben jij goed bezig?

Ben jij goed bezig?

Als een bedrijf goed bezig is met maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO), blijken werknemers dit te belonen met een hogere productiviteit, tevredenheid, motivatie, veranderingsbereidheid, innovatie en ondernemingszin. Dit blijkt uit Belgisch onderzoek.

DE PERCEPTIE VAN DE WERKNEMER
Het onderzoek is gedaan door Securex, een dienstverlener op het gebied van sociaal personeelsmanagement. Zij hebben daarvoor twee representatieve steekproeven gehouden onder werknemers, waarvan eentje uitsluitend onder ambtenaren. Conclusies van het onderzoek zijn te vinden in het rapport Leeft maatschappelijk verantwoord ondernemen in de Belgische ondernemingen? De perceptie van de werknemer.

AMBTENAREN MEEST GEVOELIG
Vooral bij ambtenaren is het concept MVO bekend en ze hechten er meer belang aan dan verwacht. Wanneer werknemers denken dat hun organisatie zich inzet voor goede doelen en deze steunt, komt dit hun productiviteit, tevredenheid, motivatie, veranderingsbereid, innovatie en ondernemingszin ten goede.

POSITIEF EFFECT
En niet alleen het ondersteunen van goede doelen blijkt voor Belgische ambtenaren van belang. Ook andere MVO-aspecten, zoals investeren in goed leiderschap, gelijke kansen, opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden, blijken een positief effect op hen te hebben. MVO zou volgens het onderzoek bovendien stress onder ambtenaren verminderen.

VERBONDENHEID MET HET BEDRIJF
MVO-initiatieven zorgen er ook voor dat ambtenaren graag bij de organisatie blijven waar ze werken. Daarnaast hechten zij belang aan het hanteren van ecologische doelstellingen en het promoten van carpoolen en openbaar vervoer. Uit het onderzoek blijkt verder dat werknemers minder graag weggaan bij een bedrijf dat zich inzet voor MVO.

NIEUWE WERKNEMERS
MVO helpt ook bij het aantrekken van nieuwe werknemers. Voor mogelijke nieuwe werknemers is maatschappelijke betrokkenheid een reden om in een organisatie te willen werken. Negentig procent van de ambtenaren houdt bij het zoeken naar een nieuwe baan rekening met de mate waarin een bedrijf zich bezighoudt met MVO. Als ze kunnen kiezen uit twee gelijkwaardige banen zal 93 procent van de ambtenaren kiezen voor het bedrijf dat het actiefst met MVO bezig is.

Meer weten? Lees het volledige rapport!


REACTIES

MVO aantrekkelijk voor werknemers

SCHRIJF EEN REACTIE

code
Klik hier als u de code niet kunt lezen.
Velden met een * zijn verplicht.
REËLLE TWITTERT
VOLG REËLLE