REËLLES NIEUWS

Feest van (h)erkenning

Wat een Krachtenbundel!

Wat een Krachtenbundel!

Reëlle’s Marieke overhandigde de Krachtenbundel aan mevrouw Scholten (wethouder van Jeugd en Welzijn). Veertien verhalenvertellers waren erbij. In feeststemming! Blij eindelijk te worden gehoord en trots op hun eigen verhaal.

SYSTEEM MAAKT KRACHTIGE MENSEN KWESTBAAR
Donderdag 1 december complimenteerde Wethouder Scholten Reëlle met dit ‘blije’ initiatief dat nu eens de positieve kanten van kwetsbare mensen laat zien. En ook nog eens prachtig is vormgegeven! “Ik zie vaak dat een handicap of een chronische ziekte mensen krachtig maakt. Want als je bent geboren met een handicap of die later hebt gekregen moet je je weg zien te vinden in de samenleving. Wij als overheid hebben daar een verantwoordelijkheid in. De kwetsbaarheid zit in het systeem, niet in de mensen zelf. Bij het loket, het openbaar vervoer, bij het vinden van een werkplek. Uit de citaten van de verhalenopstellers blijkt dat zij meer besef krijgen van hun rol in die kwetsbaarheid. Hier leren wij heel veel van en ik zal ook zeker de Krachtenbundel gaan promoten in mijn omgeving.”

WE HOUDEN CONTACT!
De Krachtenbundel komt ook op het goede moment, vindt wethouder Scholten. “Nu gemeenten worstelen met nieuwe wetgeving, zoals Werken naar Vermogen, de herziening van de AWBZ en de uitvoering van de Wmo. Als dit niet zorgvuldig gebeurt, worden krachtige mensen kwetsbaar. Het zal niet gemakkelijk zijn, het zal onduidelijkheid oproepen en veel stress, dat besef ik wel. Hier is vanmiddag veel deskundigheid bij elkaar. Mag ik de komende tijd een beroep doen op jullie ervaringsdeskundigheid? In het verlengstuk van deze middag zou ik graag met jou, Marieke, in contact blijven om te zien hoe de komende wetswijzigingen uitpakken en door jullie worden ervaren.”

EEN FEEST VAN (H)ERKENNING
Toch werd er ook ongerust naar de toekomst gekeken: kan Marieke na alle wijzigingen in het persoonsgebonden budget nog wel blijven werken? Kunnen de ouders van Krissy haar straks nog wel thuis blijven verzorgen? De verhalenvertellers vonden het heel plezierig om de andere verhalenvertellers in levenden lijve te ontmoeten. En vonden direct aansluiting met elkaar. De moeder van André: “Dit is echt een opsteker voor André!” Ook Wim van Limpt put kracht uit de verhalen van anderen.

Wat een krachtige verhalenvertellers!

Wat een krachtige verhalenvertellers!

HEEL VEEL GROTE DANK
En wij? Wij van Reëlle beleefden een prachtige middag. We vonden het heel bijzonder, hartverwarmend en we zijn buitengewoon trots op onze Krachtenbundel, maar meer nog op ‘onze’ verhaalvertellers want zonder hen hadden we nooit een Krachtenbundel kunnen maken die zo krachtig is! Dank jullie allemaal wel!

Ook een Krachtenbundel ontvangen? Mail marieke@reelle.nl


REACTIES

Feest van (h)erkenning

Andrea (17 jan 2012)
De Van Neynselgroep heeft meegewerkt aan de krachtenbundel. Het was een feestje om een van onze bewoners te interviewen. Ook de andere verhalen in de bundel zijn erg inspirerend. De krachtenbundel is een schitterend boekwerk dat mooie levenslessen van kwetsbare mensen deelt. Lezen dus!
Mehlika (17 jan 2012)
René, ikzelf en Koraal Groep zijn trots dat het verhaal van René in De Krachtenbundel staat naast al die andere verhalen van bijzondere én sterke mensen. Volgend jaar weer een Krachtenbundel? Graag!

SCHRIJF EEN REACTIE

code
Klik hier als u de code niet kunt lezen.
Velden met een * zijn verplicht.
REËLLE TWITTERT
VOLG REËLLE