OVER REËLLE

REFERENTIES

Reëlle's referenties

OVER DE KRACHTENBUNDEL

  Gemeente Veenendaal
Marieke Overduin-Biesma, wethouder
“Het gaat niet om de beperking, maar hoe je ermee omgaat. Ook heb ik geleerd dat we onze samenleving erg hebben ingericht op leven zonder beperkingen, terwijl het een kleine moeite is meer rekening te houden met mensen die een beperking hebben. Ik ga voor een inclusieve samenleving!”
     
Gemeente Wijk bij Duurstede
Wil Kosterman, wethouder
“Het besef dat er na een grote en tragische gebeurtenis altijd nog nieuwe wegen openliggen die zingeving bieden, helpt bij overleven als het even heel donker wordt. De kracht die voortkomt uit dat inzicht, is indrukwekkend en helend.”
     
Gemeente Rhenen
Simone Veldboer, wethouder
“De verhalen in de bundel laten zien hoe mensen dankzij een steuntje of dankzij ondersteuning meer uit hun leven halen of meer betekenis aan hun leven kunnen geven. Laten we er voor zorgen dat dat steuntje of die ondersteuning mogelijk blijft.”
     
Gemeente Leusden
Jan Overweg, wethouder
“Wat een inspirerende verhalen van inspirerende mensen. Mooi dat ze allemaal van waarde kunnen zijn in de samenleving. Goed dat er mogelijkheden voor dagbesteding zijn in de wijk en ook in gemeentehuizen. Ik hoop dat deze bundel letterlijk nieuwe deuren opent.”
 
     
  Gemeente De Bilt
Anne Brommersma, wethouder
“Iedereen in de samenleving moet kunnen meedoen. Helaas is de werkelijkheid nog vaak anders. In deze Krachtenbundel leest u hoe mensen, ondanks die belemmeringen hun weg weten te vinden. Respect!”
 
     
 Corry Janssen-Janssen Gemeente Alphen-Chaam
Corry Janssen-Janssen, wethouder

“Ik heb groot respect voor mensen die vrijwillig, onbaatzuchtig en onbetaald voor anderen zorgen.
Het Rijk zou eens in kaart moeten brengen hoeveel mantelzorgers er in Nederland zijn en aan de
hand daarvan besluiten moeten nemen over zaken die met chronisch zieken te maken hebben.”
 
     
 Corné van Poppel Gemeente Roosendaal
Corné van Poppel, wethouder

“De Krachtenbundel brengt mensen van verschillende leefwerelden dichter bij elkaar. Leer hen kennen door hun verhalen! Het is mijn wens en hoop dat de Krachtenbundel precies dat zal doen.”
 
     
 Cor van Geel Gemeente Steenbergen
Cor van Geel, wethouder

“Wat een prachtige voorbeelden van mensen die met veel wilskracht, en hier en daar wat hulp, toch een hoop kunnen in hun leven, ondanks de beperking die zij hebben. Ik heb de verhalen vol bewondering gelezen.”
 
     
 Anita Sørensen Gemeente Maasdriel
Anita Sørensen, wethouder

“Ieder Mens heeft talenten! Soms moet iemand een beetje worden geholpen die talenten in te zetten. De persoonlijke verhalen in deze bundel schetsen de mooie en soms ontroerende resultaten van dat steuntje in de rug.“
 Gemeente Voorschoten
     
 Rob Benschot Gemeente Neder-Betuwe
Rob Benschop, wethouder

“Wat een openhartige en indrukwekkende verhalen over moeilijke levensfasen van mensen; ik heb veel bewondering voor hun wilskracht en doorzettingsvermogen!“
 Gemeente Neder-Betuwe
     
 Annie Benschop Gemeente Buren
Annie Benschop-van Eldik, wethouder

“Mensen maken, vaak samen met familie en vrienden, de toekomst weer van henzelf. Knap, zoals ieder dat op zijn eigen wijze doet!“
 Gemeente Buren
     
 Fouad Sidali Gemeente Culemborg
Fouad Sidali, wethouder

“Het is knap met hoeveel kracht en creativiteit mensen met een beperking een weg vinden om deel te nemen aan de samenleving. Ik heb enorm veel respect voor hen!“
 Gemeente Culemborg
     
 Bert van Swam Gemeente West Maas en Waal
Bert van Swam, wethouder

“Als alle mensen hun mogelijkheden zouden benutten, zou er een ongekende kracht vrijkomen. Het geeft je leven inhoud. Reëlle laat via hun Krachtenbundel zien waartoe mensen met beperkingen in staat zijn. Denk in kansen, denk in mogelijkheden; doe mee, allemaal!“
 Gemeente West Maas en Waal
     
 Griedo Bel Gemeente Lingewaal
Griedo Bel, wethouder

“Oplossingen kunnen soms zo simpel zijn. Als je de positieve invloed ziet die bijvoorbeeld een dier op de leef- en woonsituatie kan hebben, dan is het inderdaad: denk simpel, maak het niet te ingewikkeld. Dit was voor mij wel een openbaring.“
 Gemeente Lingewaal
     
Bianca Bremer Gemeente Voorschoten
Bianca Bremer, wethouder

“Deze verhalen laten zien dat doorzetten je verder brengt. Door er ondanks alles voor te gaan en je niet te laten weerhouden door onmogelijkheden in het leven.“
 Gemeente Voorschoten
     
 Bert Doorn Gemeente Wassenaar
Bert Doorn, wethouder

“Deze verhalen brengen je onmiddellijk terug in de realiteit van vandaag. Het is ongelooflijk om te zien hoe krachtig deze mensen zijn en wat we van hen kunnen leren.” 
 Gemeente Wassenaar
     
 Ankie van Tatenhove Gemeente Lansingerland
Ankie van Tatenhove, wethouder

“De mensen die in deze Krachtenbundel hun verhaal vertellen, zijn mensen die je overal zou kunnen tegenkomen. Hoewel de maatschappij niet altijd op hen zit te wachten, hebben ze allen hun plekje in het leven gevonden. Wat een mooie voorbeelden voor ons allemaal!” 
 Gemeente Lansingerwaard
     
 Floor Kist Gemeente Leidschendam-Voorburg
Floor Kist, wethouder

“Ik vind het prachtig om te zien en te lezen hoe mensen hun leven oppakken en er iets van maken, ondanks omstandigheden die dat niet makkelijk maken. Een bundel vol levensverhalen ter inspiratie.”
 Gemeente Leidschendam-Voorburg
     
 Inge Nieuwenhuizen Gemeente Voorschoten
Inge Nieuwenhuizen, wethouder

“Je ziet in een oogopslag al dat dit krachtige mensen zijn. Zij zijn zo krachtig omdat ze altijd een nieuwe weg inslaan om vooruit te komen, zelfs als dat even onmogelijk lijkt te zijn.” 
 Gemeente Voorschoten
     
 Inge Zweerts Gemeente Wassenaar
Inge Zweerts de Jong, wethouder

“Deze bundel laat de kracht van doorzetten zien; in deze verhalen zie je dat deze mensen vooral vooruit kijken. Ze pakken de toekomst met beide handen aan!” 
 Gemeente Wassenaar
     
 Theo Maas Gemeente Someren
Theo Maas, wethouder

”Eigen kracht gaat erom dat niet je ziekte of beperking jouw leven bepaalt, maar je eigen keuzes hoe je wilt leven en wat je wilt bereiken. Dat is niet altijd makkelijk, zeker niet. Deze Krachtenbundel laat mooie voorbeelden zien van hoe mensen dit in hun eigen leven hebben opgepakt. Niet alleen als inspiratiebron voor gemeenten en professionals, maar vooral voor mensen zelf.”

Gemeente Someren
     
Joan Veldhuizen  Gemeente Bladel
Joan Veldhuizen, wethouder

"Deze bundel is goud waard. Verhalen van mooie mensen, daar kan geen beleidsstuk tegenop.
Gemeente Bladel
     
Miranda Verdouw  Gemeente 's Geldrop-Mierlo
Miranda Verdouw, wethouder

"Deze bundel bevat het resultaat van vele gesprekken met mooie krachtige mensen!
Gemeente Geldrop-Mierlo
     
Frans Cuijpers  Gemeente Heeze-Leende
Frans Cuijpers, wethouder

"Terugkomen in de maatschappij na een ontzettend vervelende ziekte, is een pluspunt. Er goed mee kunnen omgaan, maakt je tot een kanjer.
Gemeente Heeze-Leende
     
Hetty Tindemans  Gemeente Valkenswaard
Hetty Tindemans, wethouder

"Met wat ondersteuning kunnen deze mensen hun leven oppakken en de regie over eigen leven vormgeven. Mooi om te lezen. Laat het een inspiratie zijn voor hulpvragers en hulpverleners.
Gemeente Valkenswaard
     
Kees Vortman  Gemeente Son en Breugel
Kees Vortman, wethouder

"Het verhaal van Sadik en de andere verhalen in deze bundel laten zien hoeveel wilskracht mensen hebben om vooruit te komen in het leven, zelfs in omstandigheden waarin dat niet gemakkelijk is.
Gemeente Son en Breugel
     
Raf Daenen Gemeente Oirschot
Raf Daenen, wethouder

"Mensen met bijzondere mogelijkheden zijn mooi, voegen iets toe en brengen ons dichter bij de essentie van onszelf.
Gemeente Oirschot
     
Renate Richters  Gemeente Eindhoven
Renate Richters, wethouder

"Complimenten voor alle verhalenvertellers. Zij laten zien dat hun kwetsbaarheid geen belemmering hoeft te zijn. Echt een voorbeeld voor anderen!
Gemeente Eindhoven
     
Bert van Drunen  Gemeente Best
Bert van Drunen, wethouder

"De verhalen in deze bundel zullen een inspiratiebron zijn voor velen”
Gemeente Best
     
Stef Luijten  Gemeente Bergeijk
Stef Luijten, wethouder

"Kijken naar wat wel mogelijk is, in plaats van kijken naar beperkingen: dat is de kracht van al deze mensen en de mensen die hen begeleiden. Ik hoop dat de Krachtenbundel een inspiratie zal zijn voor veel gemeenten.
Gemeente Bergeijk
     
Liesbeth Sjouw  Gemeente Eersel
Liesbeth Sjouw, wethouder

"Persoonlijke verhalen die veel blootleggen en laten zien hoeveel dappere mensen er zijn. Verhalen waarvan we veel kunnen leren om nog meer mensen te kunnen helpen"
Gemeente Eersel
     
Marc Jeucken  Gemeente Geldrop-Mierlo
Marc Jeucken, wethouder

“Verhalen die uit het leven zijn gegrepen. Vooroordelen zijn vaak onterecht; iedereen verdient een eerlijke kans!”
Gemeente Geldrop-Mierlo
     
Mariënne van Dongen 

Gemeente Veldhoven
Mariënne van Dongen-Lamers, wethouder

“De kracht van mensen die we kwetsbaar noemen, spat af van deze bundel. Dat zal ieder die de levensverhalen leest, zelf ervaren.” 

Gemeente Veldhoven
     
Rene Peters Gemeente Oss
René Peters en Hendrik Hoeksema, wethouders
"De Krachtenbundel is een goed initiatief van Reëlle. Dit communicatiebureau bundelde interviews met cliënten of hun ouders of verzorgers. Hun verhalen zijn mooi, leerzaam en hier en daar zelfs ontroerend. Ze laten duidelijk zien dat kwetsbaar zijn iets anders is dan machteloos zijn. Wij hebben van hun verhalen genoten. Wij bedanken hen voor hun openheid. Hun houding draagt bij aan meer begrip voor hun situatie en maakt, wat ons betreft, de wereld een klein beetje mooier. Lees, leer en geniet."

Gemeente Oss

Hendrik Hoeksema
     
Erik van Daal

Gemeente Mill en Sint Hubert
Erik van Daal, wethouder
“Verhalen zoals die van Natasja en de andere verhalenvertellers uit deze Krachtenbundel zijn niet alleen mooi om te lezen, maar vormen ook een inspiratiebron. Ze geven mij de belangrijkste drijfveren en motivatie voor de wijze waarop ik invulling geef aan mijn werk.” 

Gemeente Mill en Sint Hubert
     
Henri Willems

Gemeente Boekel 
Henri Willems, wethouder
“Geweldige verhalen van krachtige mensen als inspirerende kracht voor andere mensen om op verhaal te komen.”

Gemeente Boekel
     
Piet Hein Jonkergouw

Gemeente Landerd
Piet Hein Jonkergouw, wethouder
“Leg de bundel op je nachtkastje, lees iedere avond een verhaal en energiek en geïnspireerd begin je aan de volgende dag.”

Gemeente Landerd
     
Willy Hendriks-van Haren

Gemeente Boxmeer
Willy Hendriks-van Haren, wethouder
“Dat de kracht uit deze breekbaarheid de leidraad moge vormen in onze waan van de dag. Dank voor deze mooie verhalen, als zijnde spiegels voor ons werk en leven.”

Gemeente Boxmeer
     
Anja Henisch

Gemeente Grave
Anja Henisch, wethouder
“Indrukwekkend en veel respect voor de kracht van deze mensen.”

Gemeente Grave
     
Thijs Vonk

Gemeente Uden
Thijs Vonk, wethouder
“Deze gebundelde verhalen zijn geschreven vanuit kwetsbaarheid, maar worden als een bron van kracht gelezen en dat is denk ik de grote waarde van deze Krachtenbundel.” 

Gemeente Uden
     
Raf Janssen

Gemeente Peel en Maas
Raf Janssen, wethouder
"Lees deze bundel en ervaar de kracht van de verhalen."

Gemeente Peel en Maas
     
Bram Jacobs

Gemeente Beesel
Bram Jacobs, wethouder
“Dit zijn de verhalen van mensen die inspireren om kansen en mogelijkheden te grijpen. Door de bundeling van deze verhalen is er veel kracht in beeld gebracht. Zo is deze bundel een voorbeeld van het gewoon samen doen.”

Gemeente Beesel
     
Lucien Peeters Gemeente Venray
Lucien Peeters, wethouder
“Het is een voorrecht om zo’n inspirerend verhaal van een kwetsbare burger, met haar eigen kracht en kwaliteiten, op te mogen tekenen.”
Gemeente Venray
     
Birgit op de Laak

Gemeente Horst aan de Maas
Birgit op de Laak, wethouder
“Wij zijn als wethouders enorme geluksvogels; het was een eer om deze prachtverhalen te verzamelen. De Krachtenbundel is het bewijs dat kwetsbaarheid en kracht onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden.”

Gemeente Horst aan de Maas
     
Vera Tax

Gemeente Venlo 
Vera Tax, wethouder
“Deze bundel brengt de kracht die in mensen en onze
samenleving zit op een prachtige manier in beeld.’’

Gemeente Venlo
     
Ed Vandermeulen

Gemeente Gennep
Ed Vandermeulen, wethouder
“Geweldig inspirerend om te lezen hoe kwetsbare mensen ieder voor zich de kracht vinden om met beperkingen positief in het leven te staan. Mooi dat we dit als regio Noord-Limburg samen uitdragen!”

Gemeente Gennep 
     
Lia Roefs

Gemeente Bergen
Lia Roefs, wethouder
“Iedereen zoekt op zijn eigen manier naar geluk. In dit boekje staan daar prachtige voorbeelden van. Ik vind het inspirerend dat mensen ook in moeilijke situaties zó positief tegen het leven aan kunnen kijken.”

Gemeente Bergen
     
 Wethouder Jessie Smeets-Palmen

Gemeente Maasgouw
Jessie Smeets-Palmen, wethouder
“Reëlle laat ons met deze verhalen zien hoe kwetsbaarheid wordt omgezet in kracht. Ik hoop dat iedere lezer leert van deze levenslessen, vooral tijdens moeilijke momenten of bij twijfel.”

Gemeente Maasgouw
     
 Wethouder John van den Beuken Gemeente Leudal
John van den Beuken, wethouder
“Niet alles is vanzelfsprekend. Mensen in dit boekje tonen dat er veel talent en kracht in onze samenleving aanwezig is. Dat mag gezien worden!”
Gemeente Leudal
     
 Wethouder Marianne Smitmans

Gemeente Roermond
Marianne Smitsmans, wethouder
“Krachtige mensen inspireren en motiveren anderen. In dit boekje laten kwetsbare mensen op een persoonlijke manier zien hoe krachtig zij omgaan met de mogelijkheden en niet de beperkingen die het leven met zich mee kan brengen. Ik vind het resultaat prachtig, daar mag je trots op zijn!”

Gemeente Roermond
     
 wethouder Henk Geraarts

Gemeente Nederweert 
Henk Geraats, wethouder
“Uit de verhalen uit deze bundel spreekt de kracht die deze mensen, ondanks hun ziekte of beperking, hebben en de positieve instelling die zij hiermee naar hun omgeving uitstralen. Het was me een eer om hieraan deel te nemen, bedankt daarvoor.”

Gemeente Nederweert
     
 wethouder Paul Sterk

Gemeente Weert
Paul Sterk, wethouder
“Deze bundel is een verzameling van verhalen van vallen, opstaan en doorgaan, ondanks allerlei beperkingen en tegenslagen. Verhalen van hoop.”

Gemeente Weert
     
 wethouder Eugenie Cuijpers

Gemeente Roerdalen
Eugenie Cuijpers, wethouder
“Geluk staat niet op zichzelf, het is gedeeltelijk ook een keuze. Positief denken, sociale contacten, dankbaarheid en tevreden zijn met wat je hebt, dragen hieraan bij. In deze Krachtenbundel komt dit als ‘rode draad’ terug in de inspirerende en moedige verhalen. Bewonderingswaardig!”

Gemeente Roerdalen
     
Bert van Swam

Gemeente West Maas en Waal
Bert van Swam, wethouder
“In deze participatiemaatschappij beseffen we steeds meer dat iedereen mee zou moeten kunnen doen. In plaats van beperkingen zouden we mogelijkheden moeten zien. Iedereen heeft iets in zich; laten we iedereen de kans geven om zijn of haar mogelijkheden te tonen. Reëlle’s initiatief om mensen op deze manier hun verhaal te laten vertellen, is bijzonder en geeft anderen de mogelijkheid inspiratie op te doen.”

Gemeente West Maas en Waal
     
Griedo Bel

Gemeente Lingewaal
Griedo Bel, wethouder
“De veranderingen in het sociale domein zorgen binnen gemeenten voor veel aanpassingen en ontwikkelingen. Het belangrijkste blijft om in gedachte te houden dat wij het allemaal doen voor mensen met elk een uniek en eigen verhaal, zoals in deze Krachtenbundel. Daar kunnen we allemaal heel veel inspiratie uithalen.”

Gemeente Lingewaal
     
 Margo Mulder

Gemeente Heusden
Margo Mulder, wethouder
“De manier waarop veel kwetsbare mensen in het leven staan, is ontzettend motiverend om te zien. Niet bij de pakken neerzitten, maar volle kracht vooruit. Met deze Krachtenbundel brengt Reëlle dat op een heel mooie manier in beeld."

Gemeente Heusden
     
 Marcelle Hendricks

Gemeente Tilburg
Marcelle Hendrickx, wethouder
"Hoe inspirerend is het dat mensen juist door hun beperking of tegenslag buitengewoon krachtig zijn!”

Gemeente Tilburg
     
Hans Kokke Gemeente Tilburg
Hans Kokke, wethouder
"Terug naar de menselijke maat; dat is misschien wel de belangrijkste opdracht die op het bordje van de gemeenten ligt. Denken vanuit de leefwereld van mensen die ondersteuning nodig hebben. Daar kunnen echte verhalen enorm bij helpen!”
Gemeente Tilburg
     
Peter van der Ven Gemeente Werkendam
Peter van der Ven, wethouder
''In tijden van verandering moeten we oog blijven houden voor kwetsbare mensen. Maar het is misschien beter om oog te hebben voor de mogelijkheden van kwetsbare mensen. Met dit initiatief levert Reëlle daaraan een belangrijke bijdrage.''
Gemeente Werkendam 
     
Paula Jorritsma Gemeente Woudrichem
Paula Jorritsma, wethouder
"Als je met mensen werkt, moet je niet vinken maar vonken. Reëlle is erin geslaagd een boekje uit te brengen dat alleen maar vonkt. Een boekje naar mijn hart.''
Gemeente Woudrichem 
     
Mark van Oosterhout Gemeente Drimmelen
Mark van Oosterhout, wethouder
"Ik ben vereerd dat ik voor deze Krachtenbundel één van onze bijzondere inwoners mocht interviewen. Het geeft een unieke kijk op Peters leven; hij benut zijn mogelijkheden ten volle en dat inspireert. Van denken in beperkingen naar oplossingen staat ook in Drimmelen centraal bij participatie. Ik ben trots op het resultaat.''
Gemeente Drimmelen
 
     
Hugo Polderman Gemeente Roosendaal
Hugo Polderman, wethouder
"Gewone mensen zijn vaak in hun dagelijkse leven al veel verder met de participatiesamenleving dan beleidsmakers. Dat laat deze Krachtenbundel op prachtige wijze zien. Als overheid hebben wij een verantwoordelijkheid om mensen ruimte te geven voor hun eigen kracht en te helpen waar nodig. Want lang niet iedereen heeft genoeg eigen mogelijkheden om het op eigen kracht af te kunnen. Daar moet de samenleving oog voor houden.''
Gemeente Roosendaal
 
     
Bert van Boggelen De Normaalste Zaak
Bert van Boggelen, kwartiermaker
"Reëlle is een communicatiebureau dat keer op keer laat zien dat een arbeidsbeperking een succesvolle bedrijfsvoering niet in de weg hoeft te staan. Sterker nog, dat mensen met een arbeidsbeperking door hun unieke ervaringen en blik op de wereld bedrijven kunnen verrijken en versterken. Ik hoop dat de Krachtenbundel nog meer ondernemers inspireert om iedereen een kans te bieden op de arbeidsmarkt. Een kans om een salaris te verdienen, hun ambities te verwezenlijken en over de baas te zeuren. En bovenal: kans op een plek om te laten zien dat ze er toe doen."
De Normaalste Zaak 
     
Bert Frings Gemeente Nijmegen
Bert Frings, wethouder
“De verhalen in deze bundel laten de kracht van deze mensen zien. Iedereen, met of zonder beperking, verdient de ruimte en de mogelijkheden in deze samenleving. Hulde aan deze verhalenvertellers.”
Bekijk ook de feestelijke uitreiking
Gemeente Nijmegen
     
Ellen de Swart Gemeente Heumen
Ellen de Swart, wethouder

“Iedereen, met en zonder beperking, verdient de ruimte om van betekenis, van waarde te zijn in onze samenleving. Die nieuwe tijd gaan we in. De verhalen spreken voor zich.”
Bekijk ook de feestelijke uitreiking
Gemeente Heumen
     
Henk Kok Gemeente Arnhem
Henk Kok, wethouder
“Ik heb veel bewondering voor de mensen die in deze bundel moedig hun verhaal doen. Ik ben blij dat Reëlle het initiatief neemt om mooi uit te geven. De verhalen in deze bundel maken de kracht tastbaar en voelbaar. Dat is klasse en hard nodig. Ik hoop dat veel mensen zich erdoor laten inspireren.”
Bekijk ook de feestelijke uitreiking
Gemeente Arnhem
     
 Hetty Tindemans Gemeente Valkenswaard
Hetty Tindemans, wethouder
"Tot slot willen wij ook Reëlle Communicatie bedanken. Het concept, het idee, de uitvoering, het sluit perfect aan bij onze ideeën om kwetsbaarheid om te zetten in kracht! En natuurlijk is dit bedrijf ook een goed voorbeeld; er werken alleen mensen met een beperking."
Bekijk ook de feestelijke uitreiking
Gemeente Valkenswaard
     
Edzo Doeve Coöperatie DELA
Edzo Doeve, voorzitter Raad van Bestuur
"De Krachtenbundel heeft indruk op mij gemaakt. Ik ben ervan overtuigd dat het DELA Goededoelenfonds met het thema Onbeperkt! een onderwerp in handen heeft dat bij coöperatie DELA past. De ervaringen in dit boekje vormen een voorbeeld voor toekomstige projecten. Daarin kunnen het fonds en onze coöperatie vormgeven aan onze maatschappelijke betrokkenheid, uitgaande van persoonlijke kracht. Met elkaar, voor een ander. Ik ben blij dat we in samenwerking met Reëlle onze eigen DELA Krachtenbundel hebben kunnen maken. Ik heb genoten van alle verhalen en ben erdoor geïnspireerd geraakt.”
DELA
     
Hanneke de Jonge DELA Goededoelenfonds
Hanneke de Jonge, manager goededoelenfonds
"De verhalen in de DELA Krachtenbundel zijn na een interview geschreven door DELA-collega’s. Het is hartverwarmend om te merken dat er door één ontmoeting een band ontstaat tussen een verhalenverteller en een verhalenopsteller. Over de positieve verhalen hebben we veel enthousiaste reacties ontvangen van leden en collega’s van coöperatie DELA.” 
DELA 
     
Marjo Frenk Gemeente Tilburg
Marjo Frenk, wethouder
"Hulde aan de verhalenvertellers, hulde aan Reëlle voor dit initiatief en hulde aan de organisaties die eraan hebben meegewerkt."
Gemeente Tilburg
     
Cees Meeuwis Gemeente Breda
Cees Meeuwis, wethouder

“Dit bijzonder mooie initiatief van Reëlle tekent een grote groep mensen die ondersteuning krijgen van organisaties en samenleving. We praten  makkelijker óver dan mét hen. Hulp begint met begrip. Mijn ogen zijn geopend dankzij deze Krachtenbundel.”
Gemeente Breda

 

   
Lenie Scholten Gemeente Eindhoven
Lenie Scholten, wethouder

"Complimenten voor dit 'blije' initiatief van Reëlle dat eens de positieve kanten van kwetsbare mensen laat zien. Wij als overheid hebben daar een verantwoordelijkheid in."

Gemeente Eindhoven

     
Foto Berry van Rijswijk Gemeente Sittard-Geleen
Berry van Rijswijk, wethouder

"Een prachtige Limburgse Krachtenbundel laat mensen niet alleen de kracht, maar ook de pracht van de mensen zien: iedereen heeft talent! Proficiat met deze mooie Limburgse editie van de Krachtenbundel."
Logo Gemeente Sittard-Geleen
     
Mieke Damsma Gemeente Maastricht
Mieke Damsma, wethouder

"Wat een inspirerende verhalen! Stuk voor stuk zeer de moeite waard om te lezen!"

Gemeente Maastricht

     
Margreet de Leeuw-Jongejans Gemeente Helmond
Margreet de Leeuw-Jongejans, wethouder

"Indrukwekkend. Een heel bijzonder en goed initiatief. De bijzonder krachtige levensverhalen geven op een mooie manier weer dat een leven met veel leed en hobbels wel positief kan zijn. Ze bieden troost voor anderen.”
Logo Gemeente Helmond
     
Geert Snijders  Gemeente 's-Hertogenbosch
Geert Snijders, wethouder

"Wij gaan uit van wat inwoners kunnen. Terecht, laat deze krachtenbundel zien. Deze mensen gebruiken hun talenten voor de samenleving. Wat een trots en enthousiasme!”
Bekijk ook de feestelijke uitreiking
Gemeente 's Hertogenbosch
     

OVER REëLLE's BREINEN

Saskia Terkuile 

Saskia ter Kuile, Gemeenteraadslid D66 Weesp en communicatieprofessional in de zorg
"Marjolijn is het meesterbrein achter Reëlle Communicatie, een adviesbureau waar communicatieadviseurs werken die persoonlijke ervaring hebben met beperkingen. Reëlle werkt voor overheden, zorginstellingen en re-integratiebedrijven die communicatie willen inrichten over maatschappelijke vraagstukken rondom zorg, welzijn en werk. Zij heeft daarvoor laagdrempelige producten ontworpen, zoals de Krachtenbundel, waarbij cliënten geïnterviewd worden door mensen die verantwoordelijk zijn voor zorg, zoals bestuurders en wethouders."

Bekijk ook haar blog

 Logo In voor Zorg
     
Joop Jaspers Joop Jaspers, Beleidscoördinator Zorg/AWBZ Coöperatie VGZ
"Marjolijn Daverveld en haar collega's schrijven al een aantal jaren onze jaarrapportage voor de verantwoording als zorgkantoor. En in hun aanpak en denkwijze brengen ze de idealen en zienswijzen in de praktijk die wij aan alle klanten van de langdurige zorg gunnen. Een wonderbaarlijke en unieke combinatie!"
VGZ
     
Andrea van Geenen Andrea van Geenen, Communicatieadviseur
"Het is zeer prettig om met Marieke samen te werken. Zowel via de mail als de telefoon communiceert ze helder en op een persoonlijke manier. Ze heeft een grote dosis enthousiasme die aanstekelijk werkt. Daarnaast weet ze van aanpakken en denkt ze mee vanuit de klant. Hoewel we niet veelvuldig contact hebben, maakt Marieke toch een blijvende indruk. Dat zegt genoeg!"
Van Neijnselgroep
     
Arnold van de Lee Arnold van der Lee, senior researcher at Achmea | divisie Zorg en Gezondheid, affiliated researcher department of Psychiatry VUmc
"Het is goed samenwerken met Marjolijn. Ze verbindt kennis van de zorg, van de patiënten in de zorg met kennis van de zorgverzekeringen. Dat doet ze met passie. En dat brengt ze in haar eigen bedrijf ook in de praktijk."

Agis

     
Ragna Post Ragna Post, Handicap en Studie
"Marjolijn heeft deelgenomen aan onze internationale expertisebijeenkomst over "Transitie van studie naar werk voor studenten met een functiebeperking". Wij hebben veel geleerd van haar perspectief en ervaringen op het terrein van werken met (mensen met) een functiebeperking. Ik heb Marjolijn leren kennen als een open, energieke en oprechte vrouw met passie voor haar werk. Ik weet zeker dat we elkaar in de toekomst blijven vinden!"
Handicap en studie expertisecentrum
     
Erik Willems Erik Willems, eigenaar APS Pensioenteam
"Marieke is een gedreven duizendpoot die zich op allerlei gebieden op een bewonderenswaardige manier blijft ontwikkelen en altijd denkt in kansen en niet in bedreigingen"
APS Pensioenteam
     
Nita Scheepers Nita Scheepers, Regiomanager bij Fokus Wonen
"Ik ken Marieke van Gastel als een hardwerkende vrouw met veel communicatieve kwaliteiten. Ze doet waar ze voor staat, komt haar afspraken na, is creatief en attent. Haar werk bij Reëlle Communicatie kenmerkt zich door een grote betrokkenheid en zorgvuldigheid. De passie waarmee Marieke werkt is bijzonder!"
Fokus
     
Hans Hendriks Hans Hendriks, Programmamanager transitieprogramma Client in Regie bij Archipel Zorggroep
"Reëlle:
  • heeft een jong team met enthousiaste medewerkers;
  • koppelt vakkennis aan een goed beeld en gevoel voor wat zich in de zorgsector afspeelt;
  • maakt daardoor gemakkelijk verbinding met medewerkers uit onze sector. Dat komt tot uitdrukking in een voor hen herkenbare methodiek, en in de gebruikte materialen;
  • is heel creatief en kan heel snel schakelen;
  • is in staat om mensen buiten de geijkte kaders te laten denken;
  • brengt eigen enthousiasme over op haar gesprekspartners."
Archipel
     
Frans de Boer Frans de Boer, Oud-bestuurder Valkenhof
"Hoe krijg je dan toch gedaan dat mensen zich iets aantrekken van onze gedragscode? Dat is het moment om te denken aan een communicatiebureau met verstand van zorg en verzorgenden (onze grootste groep medewerkers). Maar we willen op een eigentijdse manier wel gewoon in het Nederlands ons verhaal kwijt en niet in het MTV-, ICT- of snelle reclamejongens-jargon van veel Engels woordgebruik. En dan valt het gros van de bureaus af als je je oriënteert!"
Valkenhof
     
John Rietman John Rietman, Projectleider MijnProteionThuis.nl bij Proteion Thuis
"Ik vond jullie wijze van onderzoek gedegen en inhoudelijk van bijzondere kwaliteit. Met name de aanbevelingen zijn zeer concreet. De wijze van presentatie van de resultaten vond ik zeer origineel en verfrissend."
Proteion Thuis
     
Janine van Abshoven Jeanine van Abshoven, PR & Communicatiemedewerker Neos
''Marieke is a very pleasant, dedicated and professional worker, and is able to touch people's heart and mind with her devotion for her job and the people she is involved with.''
Neos
     
Viola Baas Viola Baas, Maatschappelijk werker ouderenzorg Cliëntenraad Fokus
''Marieke is een hardwerkende, ondernemende vrouw die weet wat ze wil en ook weet hoe ze dat doel kan bereiken.
Het is prettig om met Marieke samen te werken, zij komt gemaakte afspraken altijd na is en communicatief zeer vaardig, zowel op papier als face-to-face. Met haar enorme (sociale) netwerk is zij een aanwinst voor het dagelijks bestuur van de cliëntenraad.''
Fokus
     
Audrey van der Lee

Autje van der Lee, Bestuurder GSW Gratis Shoppen Werkendam Woudrichem Aalburg
"Marjolijn is voor mij een groot voorbeeld en Marieke is een enorme kanjer. Ze gaven me de boost om te geloven dat ik kan realiseren wat nodig is. Ik ben trots op waar ik nu sta en zal, net als zij, zeker doorgaan mensen in armoede en mensen met een beperking verder te inspireren om in hun eigen kracht te staan."

Werkendam

 

REËLLE TWITTERT
VOLG REËLLE